Witam.Zamierzam sobie niedługo kupić pokrowiec na wędki. Jako że jestem spinningistą, dużo wędruję z wędką, mam dylemat. Czy kupić zwykły pokrowiec czy też może takie coś ,, torbo-pas,, inaczej tego nie mogę nazwać hehe. Produkt firmy savage gear. Co wybrać?http://allegro.pl/savage-gear-roadrunner-plecak-i2745354240.html
To do czego podałeś link. To jest pas z przybornikiem, saszetką. Służy do przechowywania drobiazgów, akcesorii wędkarskich, nie wędki. Ja jak spininguję z brzegu używam plecaka. Jest poręczniejszy bo wisi na plecach i nie zawadza, jak i nie obciąża kręgosłupa. Zmieścisz w nim praktycznie wszystko; akcesoria (pudełaka z przynętami, podbierak, odczepiacz, szczypce, rozwieracz, ird.), prowiant i rybę też. Nawet spining o ile używasz teleskopowego. (Mój plecak ma główną komorę wiązaną sznurkiem, dlatego mogę w nim przenosić kilka krótkich wędzisk teleskopowych) (2012/10/30 19:45)
Na zdjęciu widać że wędeczka jest w zwykłym pokrowcu podczepiona do tej torby. W ten sposób możesz podczepić wędzisko do każdego plecaka i torby używając pasków z rzepem. (2012/10/31 09:19)