Ale kolego w Twoim pytaniu nie ma najważniejszego ? O jakich rozmiarach żyłek czy plecionek mówimy . Pewnie chodzi o to , że plecionka jest po prostu wytrzymalsza od żyłki , ma mniejszy rozmiar i dlatego więcej się jej mieści na kołowrotku . Przykładowo żyłka 0,35 i plecionka 0,14 -15
to mniej więcej ta sama wytrzymałość a której więcej wejdzie na Twoją szpulę ?
(2011/10/21 08:59)Ale kolego w Twoim pytaniu nie ma najważniejszego ? O jakich rozmiarach żyłek czy plecionek mówimy . Pewnie chodzi o to , że plecionka jest po prostu wytrzymalsza od żyłki , ma mniejszy rozmiar i dlatego więcej się jej mieści na kołowrotku . Przykładowo żyłka 0,35 i plecionka 0,14 -15
Ale kolego w Twoim pytaniu nie ma najważniejszego ? O jakich rozmiarach żyłek czy plecionek mówimy . Pewnie chodzi o to , że plecionka jest po prostu wytrzymalsza od żyłki , ma mniejszy rozmiar i dlatego więcej się jej mieści na kołowrotku . Przykładowo żyłka 0,35 i plecionka 0,14 -15
Trudne pytanie, odpowiem po konsultacji z fachowcem.:)
heheheh ...:)
Witam mam problem otóż jakiś człowiek z branży wędkarskiej napisał mi że na daną szpulę wejdzie o 70% więcej plecionki niż żyłki(czyli mogę nawinąć 100m żyłki lub 170m plecionki?)Zawsze myślałem że żyłki wejdzie więcej niż plecionki.Proszę o sprostowanie tego co napisałem i udzielenie poprawnej odpowiedzi.Z góry dziękuję i pozdrawiam///
Witam mam problem otóż jakiś człowiek z branży wędkarskiej napisał mi że na daną szpulę wejdzie o 70% więcej plecionki niż żyłki(czyli mogę nawinąć 100m żyłki lub 170m plecionki?)Zawsze myślałem że żyłki wejdzie więcej niż plecionki.Proszę o sprostowanie tego co napisałem i udzielenie poprawnej odpowiedzi.Z góry dziękuję i pozdrawiam///
Chodzi o to że np na szpulę wchodzi 250/0,35 tj że 0,20 żyłki wejdzie 766 metrów wg przelicznika szpuli ,to ile bym mógł nawinąć plecionki 0,15 lub 0,18mm na tą szpule(chociaż w przybliżeniu///
Kolego genox zadaj pytanie, a otrzymasz odpowiedz.
Jaki kołowrotek?
Jak plecionka?
Jak masz dużo tej plecionki?
Dlaczego nie sprawdziłeś sam?
Do jakiego połowu czy raczej metody ma służyć ten, kołowrotek + plecionka
itp
(2011/10/21 18:47)plecionki wejdzie mniej niż żyłki o tej samej średnicy.
Masz odpowiedż , resztę sam sobie przelicz i będziesz wiedział .
(2012/09/09 11:38)a na drugi
moje pytanie ponownie brzmi które kołowrotki wybrać i ile podkładu nałożyć pod 150m plecionki oraz 150m żyłki