Pogoda / Niepogoda na okonia

/ 4 odpowiedzi
Jak wiadomo każdy z nas ma ulubione okoniowe łowisko, przynętę, wędkę, oraz własną, dopracowywaną do perfekcji technikę połowu. Ciekaw jestem przy jakiej pogodzie najbardziej lubicie wyruszać na okoniową wyprawę? Od kilku dni mam u siebie nieustanne opady deszczu, połączone z silnym wiatrem, i powiem szczerze, że taka "pogoda przed burzą" jest moją ulubioną. Gdy tylko przestaje padać / zanosi się na lekki deszcz to wybieram się nad zalew by poganiać za okoniem. A jak wy? Na co zwracacie uwagę planując połów tego wspaniałego drapieżnika.
leniuch135

Ja ogólnie wczesną godziną idę na okonia tak 5 rano, jest słonecznie z małymi przelotnymi chmurami. Jeden zestaw na dużą dżdżownice, a drugi na żywca. :D do domu wracam o 9-10 z okoniem, czasem ze szczupakiem :D (2012/06/05 20:38)

sapeta

ja lubię łowić okonie podczas deszczu jak podpasuje im ciśnienie to biorą jak głupie tylko musi być prawie bezwietrznie,dobra pogoda jest samo zachmurzenie nieba wtedy tez świetnie biorą. (2012/06/05 21:49)

u?ytkownik102837

w moich łowiskach gdzie ja łowie okonie biorą rano i południu zależy od ciśnienia okoń lubi gdy przez kilka dni jest takie same ciśnienie tak samo jest z sandaczem gdy jst przez trzy dni takie same ciśnienie to bierze jak głupi  (2012/06/07 13:38)

tomczyk001

U mnie okoń bierze cały dzień, najlepiej w słoneczne dni. (2012/06/12 07:33)