Podsumowanie pracy SSR w 2011 roku
utworzono: 2012/01/21 14:24
Czas podsumować pracę SSR w 20111 roku . Podaję wyniki pracy SSR PZW Powiat Kamienna Góra źródło :http://www.spoleczna-straz-rybacka.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=79
PODSUMOWANIE WYNIKÓW PRACY SSR PZW POWIAT KAMIENNA GÓRA W 2011 ROKU
I.Stan osobowy SSR PZW w powiecie:
-ilość terenowych grup SSR w powiecie- 1
-ilość strażników w powiecie- 12
II.Wyniki przeprowadzonych kontroli wód:
-ilość patroli SSR- 53
-ilość patroli z PSR- 2
-ilość skontrolowanych osób- 420
-ilość udzielonych upomnień- 43
-ilość wniosków skierowanych do sądów PZW- 4
-ilość wniosków skierowanych do PSR- 71
-ilość wniosków skierowanych do Policji- 2
-ilość wniosków skierowanych do Prokuratury- 3
- ilość unieszkodliwionych urządzeń kłusowniczych- 4
-ilość godzin związanych z patrolami- 432
III.Sprzęt wykorzystany do ochrony wód w powiecie:
- samochody osobowe- 4
- ponton z napędem elektrycznym- 1
- noktowizor- 1
- radiostacje- 4
-aparaty fotograficzne- 2
-kamera wideo – 1 [2012-01-21 14:24]
Mirek powiedz mi te samochody osobowe to chyba nie służbowe,mi obiecali w okręgu w tym roku samochód terenowy do mojej dyspozycji,nie bardzo w to wierzę, tyle mi już obiecano.
[2012-01-21 19:43]
Samochody oczywiście prywatne ale płacą za paliwo.Mamy dostać w połowie roku samochód od jednego ze strażników , który ma dużą firmę i będzie płacił za paliwo i ubezpieczenie. [2012-01-21 20:35]
Tak myślałem ,tak jak ci pisałem mam do stać samochód terenowy ,zakupiony z funduszy europejskiego funduszu rybackiego,z tego samego funduszu mam sprzęt łączności[który sam załatwiałem] ale jest problem bo trzeba opłacić ,bo trzeba garażować,serwisować itp.jak to słyszę to wolę chyba jeździć swoim,albo zrezygnować, bo z drugiej strony atakuje mnie żona że auto ulega dewastacji ,a to jak by nie było mercedes c-klasa.
[2012-01-21 20:51]
Wg. mnie powinieneś porozmawiać z Okręgiem PZW na ile Ci pomogą w utrzymaniu samochodu, który masz otrzymać (OC, przegląd techniczny, paliwo) lub ze Starostwem- bo w innym przypadku nie podołasz finansowo . Jeżeli chodzi o samochód prywatny używany do celów służbowych sam wiem jak się niszczy....i nie raz operę zebrałem.... [2012-01-21 21:08]
Fajnie, że w niektórych okręgach daje sie coś działać z paliwem czy nawet autem na patrole. Tylko pozazdrościć. U mnie niestety koło ma mało członków a kasy na rok starcza głównie na sprawy podstawowe typu organizacja zawodów i nagród. Nawet się nie upominamy na kasę za wahę a co tu dopiero za autem;) Na szczęście wędkarze są mocno zdyscyplinowani i wykroczenia to rzadkość :)
[2012-01-21 21:38]
Niech Okręg PZW Wam daje na paliwo do samochodów...to jest przecież w ich interesie, nie obciążajcie tym Koła. [2012-01-21 21:44]
Czas podsumować pracę SSR w 20111 roku . Podaję wyniki pracy SSR PZW Powiat Kamienna Góra źródło :http://www.spoleczna-straz-rybacka.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=79
PODSUMOWANIE WYNIKÓW PRACY SSR PZW POWIAT KAMIENNA GÓRA W 2011 ROKU
III.Sprzęt wykorzystany do ochrony wód w powiecie:
- samochody osobowe- 4
- ponton z napędem elektrycznym- 1
- noktowizor- 1
- radiostacje- 4
-aparaty fotograficzne- 2
-kamera wideo – 1
Z kąt wzięliście szmal na ten sprzęt,my mamy 1 starą łajbę z silnikiem Hondy i 1 wózek terenowy reszta to prywatne samochody strażników
[2012-01-21 21:53]
Podejrzewam że ten sprzęt to też prywatny ? :)
Ps. Powiat pszczyński czeka na takich Strażników... [2012-01-21 22:01]
Kasa z Okręgu PZW ościenne Koła PZW też pomagają oraz Samorządy:) ścieżkę do nich wydeptałem:) ale jest ok i aby dalej tak było...:) [2012-01-21 22:06]
Koledzy z pomocą na funkcjonowanie SSR w moim okręgu jest słabiutko. W moim kole jest nas 9 strażników. Wystąpiliśmy z pismem do ZO o dofinansowanie na zakup umundurowania (szumnie nazwane). Chodziło o kasę w wysokości ok. 2500,00 zł. Odpowiedź okręg nie ma kasy i proszę zwrócić się do starostwa jako organu założycielskiego. Napisałem i do starosty. Jak będzie, czekam na odpowiedź. Na pewno napiszę. Tylko śmiech mnie ogarnia jak okręg odsyła do starosty. Czyich ryb i wód chronimy starosty czy naszych wędkarskich.
[2012-01-24 17:28]
Bardzo ładne wyniki meridianon. Gratulacje.
Z tym że mnie przeraża jak duży procent tych skontrolowanych popełniał wykroczenia/przestępstwa, jak tak przełożyć to na skale kraju... to masakra.
[2012-01-24 17:43]
Koledzy z pomocą na funkcjonowanie SSR w moim okręgu jest słabiutko. W moim kole jest nas 9 strażników. Wystąpiliśmy z pismem do ZO o dofinansowanie na zakup umundurowania (szumnie nazwane). Chodziło o kasę w wysokości ok. 2500,00 zł. Odpowiedź okręg nie ma kasy i proszę zwrócić się do starostwa jako organu założycielskiego. Napisałem i do starosty. Jak będzie, czekam na odpowiedź. Na pewno napiszę. Tylko śmiech mnie ogarnia jak okręg odsyła do starosty. Czyich ryb i wód chronimy starosty czy naszych wędkarskich.
widzisz bo tu aby od starosty kasę dostać trzeba odpowiednio zadziałać-mam takie interpretacje prawne, które pomagają od samorządów środki uzyskiwać. Ja w tym roku dostaję 4 nowe radiostacje wysokiej klasy, nowoczesne halogeny i umundurowania co na pewno opiszę... [2012-01-24 18:16]