Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
ja pierwszy raz będę łowił feederem i dlatego nie wiem, Ale jak położę kija na płasko to jak widzę branie szczytówki ??
ja pierwszy raz będę łowił feederem i dlatego nie wiem, Ale jak położę kija na płasko to jak widzę branie szczytówki ??
Jarku,zwróć uwagę na prezentowana przez ciebie nasadkę Jaxona,a na moja Middy...
Niby nie widać różnicy ,a jednak są:
1.Na polecanej przez zemnie wędzisko stabilnie siada,bo nasadka ma tzw."gniazdo",na polecanej przez ciebie leży luźno - co ma wpływ na przekaz brań.
2.Regulacja konta nachylenia góra dół,u Jaxona na boki,także materiałem się różnią - niby nic ,ale takie drobne niuanse mają znaczenie.
Sztyca także powinna być stabilna,sztywna,a nie się chybotać jak witka wierzbowa,podczas silniejszych podmuchów wiatru.
Miałeś kiedyś branie karpia na feedera trzymając kij na takiej nasadce którą polecasz? Ja kiedyś zdążyłem się przekonać jak ładnie zabiera kijek w "pokrzywy" z takiej podpórki i to w mgnieniu oka ,nawet przy wyregulowanym odpowiednio hamulcu,czy też mocniej podkręconym wolnym biegu.
pewnie że miałem .faktycznie przy mocnym braniu potrafi kijek wyskoczyć z podpórki ,
tęż się o tym nie raz przekonałem.
ale z drugiej strony feederek to delikatna wędka przy której sie siedzi i wpatruje w szczytówke a jak ktoś chce se z piwem posiedzieć to faktycznie stabilne łoże jest niezbędne.(2013/03/19 14:24)