mialem podobny podbierak ale że lubie lowic batem 7m to zawsze był za krutki. zakupilem sobie sztyce 3,5m kompozytową za 55zł plus kosz alum. z żylki za 35zł. Używam go od ponad roku i jeszcze mnie nie zawiódł. A zdarzało mi sie wyciągac nim karpie ok 2kg. lekki i wygodny. Poszperaj w dużych sklepach wedkarskich.
Witam.Używałem podbieraka za 40 zł,aluminium,teleskop,długość z koszem 2 metry.Głównie wykorzystywany do połowów w basenie portowym.Wysokość nabrzeży 1 metr.Przy niskim stanie wody był za krótki więc obowiązkowo myślę teraz o minimum 3 metrach lub nawet 4.Tym bardziej że są nabrzeża o wysokości 1.5-2 metry.Ryby to okoń ,płoć leszcz,powiedzmy że do 1 kg.Najczęściej to rybki o długości do 30 cm.I teraz się zastanawiam -
1.Podbierak nasadowy czy teleskop?
2.Jeżeli teleskop to aluminium czy kompozyt?
3.Jaki kosz?
Budżet tak do 100 zł.A najlepiej taniej.Mogę zakupić za 200 zł ale jest mi nie potrzebna taka inwestycja gdyż ryby są małe i podbierak jest mi rzadko potrzebny.Ten stary był za krótki.Jeżeli z oddzielnym koszem to myślałem o koszu aluminiowym z korkiem/pianką i siatką z żyłki.Ewentualnie dopłacę ze względu na kosz.Osobiście myślałem o teleskopie gdyż mam obawy o to że składany się mi rozłączy przy pionowym wyciąganiu ryby z wody przy nabrzeżu.I myślałem o kompozycie.Jest tego tyle że nie wiem jaki zakupić.POZDRAWIAM
Od siebie mogę polecić sztyce maver abyss 3m waga około 330g. Naprawdę fajna sprawa. Koszt około 100zł. Plus do tego jakiś kosz za 40zł i zestaw na lata.a pytanie czy używasz tego na zawodach czy relaksacyjnie bo szukam tez podbieraka na zawody łowie batem 6m ale nwm czy nie kupię 7 m i pytanie kolejne czy wystarczy on do podbierania przy tych długościach batów ?? i czy nie jest ona za ciężka ?
Od siebie mogę polecić sztyce maver abyss 3m waga około 330g. Naprawdę fajna sprawa. Koszt około 100zł. Plus do tego jakiś kosz za 40zł i zestaw na lata.Szukam teleskopowej do 4 m.