Początek przygody z karpiami
utworzono: 2011/10/02 10:46
Witam wszystkich kolegów.
Mój post kieruje głownie do KARPIARZY.
Mam takie pytanko, gdybym chciał zacząć swoją przygodę z wędkarstwem karpiowym ile musiał bym zainwestować w sprzęt średniej jakości dla początkującego karpiarza.
Chodzi mi głównie o podbierak karpiowy, 2 wędki , 2 kołowrotki, rod pod, sygnalizatory i idt ogólnie chodzi o podstawowe wyposażenie.
Jeśli macie czas to bardzo bym był wdzięczny za podanie kosztorysu, wypisanie sprzętu który byłby potrzebny na początek.
Podkreślam, że chciałbym kupić sprzęt średniej, dość dobrej jakości :)
[2011-10-02 10:46]
ja juz zgubilem rachube ile wydalem na karpiowanie ale podam ci ceny za ktore powinienes dostac sprzet na lata na duzego karpia czy amura 2 wedziska dobrej jakosci kosztuja ok 200 zl sztuka tak samo kolowrotki polecam cormorana akx 6 pi sygnalizatory videotronic koneser sa nie zatapialne mam tripoda prologic ale polecam dobre mocne podporki podbierak musi byc duzy i mocny za stowke taki znajdziesz do tego dochodzi mata karpiowa i cala reszta sprzetu biwakowego co do zestawu stosuje metode i zestawu z ciezarkiem zanety i przynety wykonuje sam do tego atraktory i smaki tez kabinuje z tym sam jak cos to pytaj
[2011-10-02 12:40]
Cześć
Do tego coś do posadzenia tyłka, jakiś namiot, jakieś łoże do poleżenia w nocy, śpiwór, latarka na głowę i taka normalna.
Ze sprzętu żyłka, haczyki, plecionki, leadcore, ciężarki, igła, wiertełko, jakieś pudełko, torba, proca, kobra, PVA.
Kuchenka, garki, stolik.
Jak widzisz jest tego. No jeszcze kulki, dipy,
Janusz JKarp
[2011-10-02 13:24]
No sporo to kosztuje ale warto
a zwłaszcza jak się będzie powtarzał taki sam rok jak ten i poprzedni to dopiero uciecha
[2011-10-02 19:47]
No sporo to kosztuje ale warto
a zwłaszcza jak się będzie powtarzał taki sam rok jak ten i poprzedni to dopiero uciecha
No właśnie rok nie dał mi nic konkretnego na PZW ale za to na Komercji sobie połowiłem wiem że to nie to samo co rybka z PZW ale warto a koszty spore nie da się ukryć.Wszystko kosztuje nie da się ukryć
[2011-10-02 19:55]