Po co 2 kulki na włos?
utworzono: 2013/05/30 11:28
Tak jak w tytule,nie rozumiem tego,po prostu nie można dać jednej dużej?Jedna mała także nie może wystarczyć?Co innego jak jedna jest normalna a druga pop-up...
[2013-05-30 11:28]
Tak jak w tytule,nie rozumiem tego,po prostu nie można dać jednej dużej?Jedna mała także nie może wystarczyć?Co innego jak jedna jest normalna a druga pop-up...
Po co niektorzy zakładają dwa białe robaki? albo dwa ziarna kukurydzy? jedno nie wystarczy?
[2013-05-30 11:36]
Żaden ze mnie karpiarz ale widziałem nie raz zestawy z kilkoma kulkami na włosie:):)
[2013-05-30 11:36]
Też nie jestem karpiarzemxP
Na chłopski rozum.Jak nawalisz kulek, peletu i na dnie jest ich na kilogramy to karpie się przyzwyczajają i wsysają wszystkie, duży karp wsyśnie i 5 naraz, także jak pływa i wsysa po jednej jak kura ziarna to może się poirytować.. (tak z mojego punktu widzenia) i jak widzi dwie kulki to sobie myśli o sopry kąsek...
Pozdrawiam. [2013-05-30 12:07]
Trzeba się jakoś wyróżnić :)
[2013-05-30 13:35]
najczęściej daje sie kulki o 2 róznych smakach np: skopex i truskawka karp ma smaka na jedną a przy dużyp pysku wciąga 2 z hakiem. lub też daje się dwie gdy włos jest długi żeby nie było dużej dziury między kulką a hakiem bo karpie często wyplówają kulki gdy czują włos lub poprostu taki wariant jest miły dla oka wędkującego;) kto pyta nie błądzi pozdrawiam i sukcesów życze połamania
Jeśli nie chodzi Ci jak napisałeś o tzw. bałwanka i zbalansowanie przynęty to moim zdaniem dwie kulki stosuje sie po to żeby np. przełamać jakiś zapach ( smak ) inną kulką np. śmierdzącą owocową ( polecam :) ) lub np. po to żeby zwiększyć w ten sposób swoją przynętę żeby była bardziej selektywna, tak naprawdę powodów takiej operacji :) jest kilka .....
[2013-05-31 11:12]
"więcej kulek więkrzy karp"
Oczywiście więcej kulek to i karpiszon konkretny, można by było założyć 12-15 ,tylko z kąd pużniej wziąść taki podbierak jak olbrzym wezmie, lepiej pozostać na 2 jak "sliwa80"proponuje.
[2013-05-31 16:30]