Płoc
utworzono: 2010/10/11 18:42
Witaj...ja zawszę smażę na oleju Kujawskim..tradycyjnie! oczyszczoną rybkę ładnie delikatnie w mące o tulę i na patelkę! Oczywiście wcześniej posoloną,,,w trakcie smażenia pokrapiam lekko magom! smażę aż się dobrze zarumieni...jejjj już mi ślina leci:)) Dobre są też w zalewie octowej:)
[2010-10-11 18:54]
Jak na razie nie jadłem lepszych.
Tomasz piszesz o Kazia przepisie...:)) na sam wygląd gęba się ślini:))
[2010-10-11 19:42]
Wiecie co chłopaki jak by tych rybek nie robił...to zawsze będzie po czym palce lizać..:))
[2010-10-11 19:57]
Smażona na oleju (dla tradycjonalistów na maśle); wcześniej przyprawiona solą i niewielką ilością pieprzu cytrynowego; dla ryb łowionych w mulistych zbiornikach (płocie trochę zalatują mułem) - polecam nocne (około 8 godzin) moczenie w surowym zimnym mleku a potem po osuszeniu jak wyżej - mleko wylać - śmierdzi
[2010-10-14 09:58]