Zaloguj się do konta

Płoc

utworzono: 2010/10/11 18:42
spoko15

Jak myslicie jaki sposób na przyzadzenie tej ryby jest najlepsze? [2010-10-11 18:42]

najlepiej w zalewe octową i wtedy jest pyszna
[2010-10-11 18:51]

Sniper64

Witaj...ja zawszę smażę na oleju Kujawskim..tradycyjnie! oczyszczoną rybkę  ładnie delikatnie w mące o tulę i na patelkę! Oczywiście wcześniej posoloną,,,w trakcie smażenia pokrapiam lekko magom! smażę aż się dobrze zarumieni...jejjj już mi ślina leci:)) Dobre są też w zalewie octowej:)
[2010-10-11 18:54]

mielec

Jak na razie nie jadłem lepszych. [2010-10-11 19:36]

Sniper64

Jak na razie nie jadłem lepszych.

Tomasz piszesz o Kazia przepisie...:)) na sam wygląd gęba się ślini:))
[2010-10-11 19:42]

bigrybka95

płoć smażona na prawdziwym maśle ...
[2010-10-11 19:47]

Sniper64

Wiecie co chłopaki jak by tych rybek nie robił...to zawsze będzie po czym palce lizać..:)) 
[2010-10-11 19:57]

Gruzinek

Smażona na oleju (dla tradycjonalistów na maśle); wcześniej przyprawiona solą i niewielką ilością pieprzu cytrynowego; dla ryb łowionych w mulistych zbiornikach (płocie trochę zalatują mułem) - polecam nocne (około 8 godzin) moczenie w surowym zimnym mleku a potem po osuszeniu jak wyżej - mleko wylać - śmierdzi
[2010-10-14 09:58]

mielec

Jak na razie nie jadłem lepszych.

Tomasz piszesz o Kazia przepisie...:)) na sam wygląd gęba się ślini:))



Sniper nie tak że pisze ja je polecam bo je jadłem w oryginalne zrobione przez Kazika. Zerknij na foto ze zlotu w Mielcu na moim blogu.
[2010-10-14 10:01]