Płoc

/ 8 odpowiedzi
Jak myslicie jaki sposób na przyzadzenie tej ryby jest najlepsze?
u?ytkownik39709


najlepiej w zalewe octową i wtedy jest pyszna (2010/10/11 18:51)

Sniper64


Witaj...ja zawszę smażę na oleju Kujawskim..tradycyjnie! oczyszczoną rybkę  ładnie delikatnie w mące o tulę i na patelkę! Oczywiście wcześniej posoloną,,,w trakcie smażenia pokrapiam lekko magom! smażę aż się dobrze zarumieni...jejjj już mi ślina leci:)) Dobre są też w zalewie octowej:) (2010/10/11 18:54)

mielec


Jak na razie nie jadłem lepszych. (2010/10/11 19:36)

Sniper64


Jak na razie nie jadłem lepszych.

Tomasz piszesz o Kazia przepisie...:)) na sam wygląd gęba się ślini:)) (2010/10/11 19:42)

bigrybka95


płoć smażona na prawdziwym maśle ... (2010/10/11 19:47)

Sniper64


Wiecie co chłopaki jak by tych rybek nie robił...to zawsze będzie po czym palce lizać..:))  (2010/10/11 19:57)

Gruzinek


Smażona na oleju (dla tradycjonalistów na maśle); wcześniej przyprawiona solą i niewielką ilością pieprzu cytrynowego; dla ryb łowionych w mulistych zbiornikach (płocie trochę zalatują mułem) - polecam nocne (około 8 godzin) moczenie w surowym zimnym mleku a potem po osuszeniu jak wyżej - mleko wylać - śmierdzi (2010/10/14 09:58)

mielec


Jak na razie nie jadłem lepszych.

Tomasz piszesz o Kazia przepisie...:)) na sam wygląd gęba się ślini:))



Sniper nie tak że pisze ja je polecam bo je jadłem w oryginalne zrobione przez Kazika. Zerknij na foto ze zlotu w Mielcu na moim blogu. (2010/10/14 10:01)