Plecionkowe nowości

/ 8 odpowiedzi
Witam Wszystkich, jako, że straciłem rybę życia - strzeliła plecionka, mam do Was prośbę - chodzi mi o nowości ze świata plecionek. Poszukuję naprawdę solidnejj plecionki. Interesują mnie średnice powyżej 0,28. Przerabiałem Power Pro, Spiderwire , Berkley. Jednak nie stosowałem nic z rynku Japońskiego. Jak macie jakieś sprawdzone to proszę o podzielenie się opiniami w tym wątku.
ulspin

To coś ty tam targał jak w grę wchodzą takie średnice ..?Dobra, w tych wymiarach nie mam rozeznania ale w większości stosuję dragona i w tych niższych  średnicach sprawdza się przyzwoicie.Sam jestem ciekaw co Ci koledzy napiszą,ale że narzekasz na Power pro ,no napisz coś więcej na temat tej życiówki - ciekaw jestem po prostu.  (2014/12/01 19:44)

Pablo44

To coś ty tam targał jak w grę wchodzą takie średnice ..?Dobra, w tych wymiarach nie mam rozeznania ale w większości stosuję dragona i w tych niższych  średnicach sprawdza się przyzwoicie.Sam jestem ciekaw co Ci koledzy napiszą,ale że narzekasz na Power pro ,no napisz coś więcej na temat tej życiówki - ciekaw jestem po prostu. 

Godzinne spotkanie z większym sumkiem, ponad godzinna jazda na pontonie. Nie twierdzę, że Power Pro jest złe, szukam czegoś lepszego. (2014/12/01 20:04)

sosen82

Bardzo dobra plecionka - SeaFox. Niby do połówów morskich ale ja jej używam do spina. Ma prawie idealny okrągły oplot i jest niewiarygodnie wytrzymała. Made in USA (2014/12/01 21:31)

u?ytkownik32263

Nie padło podstawowe pytanie: plećka do jakiej metody ma być? Bo do spina góra te 0,28, więcej naprawdę nie trzeba. Przy żywcu czy gruntówie może być faktycznie więcej.

A tak się zastanawiam . Jakim cudem strzeliła ta 0,28 PP skoro byłeś na pontonie i zasuwałeś rybie nad łbem? Sama z siebie chyba nie pękła więc gdzieś się przetarła. Zatem może by pierw wydłużyć przypon? (2014/12/01 22:21)

paawel1

Dragon HM nic dodać nic ująć (2014/12/02 07:52)

polobmw

A zastosowałeś łącznik bezwęzłowy ? (2014/12/03 19:12)

Pablo44

A zastosowałeś łącznik bezwęzłowy ?

Tak, zawsze stosuję. Prawdopodobnie trafiłem na jakąś trefniejszą linkę. Miała ze 3 miesiące i kupiona była w sprawdzonym sklepie. Dlatego szukam czegoś nowego, pewnie droższego i lepiej wykonanego. Japońskie MOMOI maja dobre recenzje.  (2014/12/04 18:32)

Zielan

Z przypadku mam przy spinie SeaFoxa, miałem wybrać się na dorsze ale to nie wypaliło i przez kilka miesięcy miałem ją na swoim kołowrotku. Tak na sucho, widać, że jest mniej miękka. Włókna spectra czyli to co PowerPro. W praktyce całkiem niezła, kilka razy musiałem ją rwać i zawsze puszczało na węźle.  (2014/12/04 18:43)