Plecionka Spiderwire i jej wytrzymałość
utworzono: 2013/03/18 20:08
witam. wytłumaczcie mi jaj to jest z tymi plecionkami. mam już jeden sezon za sobą plecionka spiderwire braid 0.20 19kg i dziś przyszła mi plecionka 0.30 30kg spiderwire invisi braid. i sprawdziłem jej wytrzymałość i rwie się przy 10g a ta 0.20 po sezonie urwała się przy 8kg.nie rozumie tego.......
[2013-03-18 20:08]
Spiderwire kupuj tylko w sprawdzonym sklepie wysyłkowym lub u znajomego sprzedawcy. Zapłacisz ciutkę drożej ale będziesz miał oryginał. Słyszałem dużo o podróbkach tej pletki i Ty jesteś kolejny. Ogólnie łowie spiderem code redem i poleciłem go koledze i co - kupił w allegro bo taniej i ma plecionkę 0,16 którą bez owiązywania dłoni przerywam a moją 0,10 mogę sobie tylko ręce pociąć i pękać nie chce.....
[2013-03-18 21:16]
Ostatnio było na forum o tej wytrzymałości. Po pierwsze dane o parametrach są prawie zawszę mocno "pokolorowane". Ewentualnie droższe produkty mają przynajmniej przybliżone parametry do tych napisanych na pudełku. A dwa to że plecionka czy żyłka jak ją uwiążesz i będziesz chciał sprawdzić wytrzymałość to strzeli zapewne na węźle bo tam właśnie jest słaby punkt. A co do spiderwire to używałem code red 0.15 bodajże i byłem z niej zadowolony używałem jej dwa sezony a potem wymatowiała zdarła się ta powłoka chyba teflonowa i można ją rwać w rękach ale jakby nie było dwa sezony więc ogólnie ją polecam.
Pozdrawiam
[2013-03-19 09:36]
możliwe na allegro jeden gość tylko je ma podajże. plecionka nie była tania z przesyłką prawie 150zł i nie rwie się na węzłach tylko dalej. a reklamować nie ma co jak uciołem ją bo nie weszła cała
[2013-03-19 11:33]