Plecionka Power Pro czy BERKLEY WHIPLASH
utworzono: 2011/06/30 18:44
Witam
Zamierzam kupić sobie kolejną plecionkę tym razem 0.13mm i mam dylemat jak tak naprawdę się sprawuje Berley ,
Wcześniejsze moje plecionki były marki Power Pro i sprawdzały się rewelacyjnie.
Jakie macie zdanie o Barkley-u? [2011-06-30 18:44]
ja mam berkleya CRYSTAL i nie narzekam używam do gruntowki na odrze więc plecionka ma niezlą orke i jak narezie spisuje się bez zastrzeżeń,ale zdania są podzielone,wydaje mi sie że to przez to że ludzie kupili podróbki którym daleko do orginału. [2011-06-30 20:08]
Witam. Kolego jeśli na plecionce PP masz podaną dł. w metrach i średnicę w mm możesz mieć prawie absolutną pewność , że to podróbka.Oryginalna PP dł.ma podaną w yardach(YDS) a zamiast grubości podana jest jej testowa wytrzymałość w funtach (lb).Jeśli masz dostęp do oryginału to kupuj śmiało bo jest to bez wątpienia jedna z najlepszych plecionek na świecie.Natomiast jeżeli nie masz pewności co do jej pochodzenia to napisz do mnie na priv, to dam ci namiar na firmę w której kupowałem.
[2011-06-30 20:24]
BERKLEY,moim zdaniem nie ma sobie równych.Mocny splot i równa grubość na całej długości to atuty oprócz wytrzymałości. [2011-06-30 21:50]
BERKLEY,moim zdaniem nie ma sobie równych.Mocny splot i równa grubość na całej długości to atuty oprócz wytrzymałości.
Kolego ja prawie zjadłem zęby na plećkach, łowię na nie już 16 sezon. I takiego czegoś plećkopodobnego jak Berkley na oczy nie widziałem. To najgorsza firma jaka zajmuje się produkcją tego sprzętu. Łowiłem i na Fireline i Whiplah i obie są do D...PY. To nie plećki lecz tasiemki dla których średnica to zupełnie obce słowo. A w nowości są przegrubione ok 2 krotnie. Więc Kolego Romuald nie polecaj tego shitu i postaraj się potestować inne firmy ( Power Pro, Momoi, P-line) i dopiero wtedy będziesz mieć porównanie. Kolego Spin-man bierz Powerkę a jak masz trochę więcej gotówki to najlepsza na naszym rynku jest Momoi.
[2011-06-30 21:59]
Bez 2 zdań bierz Power Pro ,a tak jak napisał wcześniej Tomas81 masz więcej kasy to inwestuj w Momoi :)
[2011-06-30 22:25]
BERKLEY,moim zdaniem nie ma sobie równych.Mocny splot i równa grubość na całej długości to atuty oprócz wytrzymałości.
Kolego ja prawie zjadłem zęby na plećkach, łowię na nie już 16 sezon. I takiego czegoś plećkopodobnego jak Berkley na oczy nie widziałem. To najgorsza firma jaka zajmuje się produkcją tego sprzętu. Łowiłem i na Fireline i Whiplah i obie są do D...PY. To nie plećki lecz tasiemki dla których średnica to zupełnie obce słowo. A w nowości są przegrubione ok 2 krotnie. Więc Kolego Romuald nie polecaj tego shitu i postaraj się potestować inne firmy ( Power Pro, Momoi, P-line) i dopiero wtedy będziesz mieć porównanie. Kolego Spin-man bierz Powerkę a jak masz trochę więcej gotówki to najlepsza na naszym rynku jest Momoi.
podpisuję się pod tym tekstem, zawiodłem sie na Berkleyce, radzę wybrać co innego , ale to twoja decyzja się liczy ............. [2011-06-30 22:40]
Dzięki wielki za informacje
Tak jak wcześniej pisałem z PP jestem zadowolony ale Berkley mnie zaciekawił poprzez jej wytrzymałość Producent przy Whiplash Pro 0.15 podaje wytrzymałość 18 KG gdzie PP podaje przy 10kg. [2011-06-30 23:21]
Dzięki wielki za informacje, no i potem strasznie się siepie-strzępi.
Tak jak wcześniej pisałem z PP jestem zadowolony ale Berkley mnie zaciekawił poprzez jej wytrzymałość Producent przy Whiplash Pro 0.15 podaje wytrzymałość 18 KG gdzie PP podaje przy 10kg.
Bo Berkley jest tak mocno przegrubiony ale najgorsze jest to iż nie jest okrągły lecz całkowicie płaski. Oczywiście po kilkukrotnym użytkowaniu
[2011-06-30 23:56]
Posiadam power pro 0.10 i berkleya whilplash 0.17. Używam obu w zależności od łowiska. Tam gdzie nie ma zaczepów pp, tam gdzie są mocne zaczepy berkleya. pp ładnie sie układa, piekne dalekie rzuty, ale niestety na niej natraciłem całą masę przynęt (czyt. kasy). Berkley jest mocny, ale za to średnica 0.17 nijak ma się do rzeczywistości. Wygląda jak żyłka 0.28. Byłem załamany, hehe. No ale na niej zaczepy mi niegroźne:) Można kotwice prostować [2011-07-01 03:13]
Strasznie szybko pisałeś, a ja tylko czytałem powoli.
Czyli jak to jest ? PP lepsza czy Wir lepsza??
[2011-07-01 16:40]Strasznie szybko pisałeś, a ja tylko czytałem powoli.
Czyli jak to jest ? PP lepsza czy Wir lepsza??
Po raz wtóry piszę : odpuść sobie Berkleya. Łowię na plecionki 16 lat i stanowczo odradza ją Tobie. No chyba że chcesz sobie kupić linkę do holowania samochodów a nie plecionkę na ryby. Twoja decyzja.
[2011-07-01 16:54]
berkleya mam przy spinningówce od tamtego roku od jesieni, i musze powiedzieć ze nie polecam plecionka przyrywa sie przy wyrzucaniu przynęty, przeciera się przy wirówkach nie wiem dlaczego ale po kilkudziesięciu rzutach muszę odcinać po 2-3 metry i wiazać od nowa
bo jest poprzecierana, a może trafiłem na podróbkę;/ bierz power pro kolega wyżej gdzieś mówił ze ma kupe lat i rewelacja
[2011-07-10 15:22]