WedkarzIncognito
Każda plecionka traci kolor, te za 50 i te za 150, jedne szybciej, inne wolniej. Jeśli chodzi o "wytrzymałość" kolorku to bardzo duże wrażenie na mnie wywarła pletka spiderwire ( 0.16, 8-splotowa, kolor zielony), owszem traci go jak każda, ale nie tak szybko jak Konger Kevlon (budżetówka), albo Jaxon Sumato Premium (nie polecam - plecionka bardzo słaba jakościowo), ale przy wyborze plecionki estetyka to chyba ostatni parametr który decyduje o wyborze danego produktu. Chcę jeszcze tylko dodać że do kwoty 50 zł wyżej wymieniony Konger Kevlon jest fajną opcją, w "rozmiarze" 0.06 plecionka w zupełności spełnia moje oczekiwania, nie strzępi się, jest wytrzymała, a to że traci kolor(czarny) w zupełności mi nie przeszkadza, rybom chyba też ponieważ nie zauważyłem najmniejszej różnicy w częstotliwości brań. Co do wymiany plecionki na twoim miejscu pozostałbym przy tym co już tam masz nawinięte i tyle, a przy wymianie plecionki moje typy to: budżetówka - Konger Kevlon, średniak - Spiderwire Stealth Smooth, droższa - PowerPro. Pozdrawiam. Gdy ją zużyjesz kup sobiehttp://www.wedkarski.com/zylki-plecionki/18869-plecionka-streeto-ultra-tiny-konger.htmlna okonie 0,03mm
@Sith mam pytanie, używałeś tej plecionki? Ponieważ właśnie sie przymierzam do jej kupna i jak już przewinął się temat ultratiny to zastanawia mnie jej faktyczna wytrzymałość (na węźle przede wszystkim) i czy ma tendencję do strzępienia się. Miałem okazje zobaczyć w sklepie tą plecionke i na pierwszy rzut oka wydaję się być dobra no ale wiadomo, czasmi pierwsze wrażenie okazuje się być zgubne. Jest to dla mnie znakomita alternatywa (rozmiar 0,03/0,04) Ponieważ nie koniecznie chcę kupować Varivasa który jest nie wiele tańszy niż moj cały zestaw okoniowy ;))))
(2020/02/21 08:31)