Plecionka Mikado Nihonto Fine Braid

/ 8 odpowiedzi
czy ta pletka nada się na spinning? grubość to 0.16 lub 0.18.chodzi o połów szczupaków 

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

barrakuda81

Powinna być spoko.Obserwuj tylko czy się nie strzępi i nie osłabia.Kiedyś fine braid była kiepska...Czterosplot nie do zarżnięcia  - YGK veragass - nie za..bałem na wiślanych boleniach więc jest nie do  zaje....nia;-)Na wypadek gdyby Mikado cie rozczarowało:-) (2022/05/08 00:02)

kirinke

Raczej jednak nie będę kupował tej plecionki słyszałem dużo słabych opinii ze szybko traci kolor i ogl jest średnia jednak skupie sie na lepszej żyłce czyli mikado dreamline spinning tylko możesz mi pomoc jaka grubość wybrać? myślę nad 0.18 do 0.22 (2022/05/08 08:51)

wyprawy brzegiem

Kolego kirinke , co do żyłki to polecam ci żyłkę od Dragona , mianowicie Dragon hm 80 jak dla mnie mega żyłka używam jej od wielu sezonów i jestem zadowolny . Pozdrawiam (2022/05/08 09:04)

ryukon1975

raczej jednak nie bede kupywal tej plecionki slyszalem duzo slabych opini ze szybko traci kolor i ogl jest srednia jednak skupie sie na lepszej zylce czyli mikado dreamline spinning tylko mozesz mi pomoc jaka grubosc wybrac? mysle nad 0.18 do 0.22
Zamieniasz plecionkę na żyłkę praktycznie tej samej średnicy. Widzisz przepaść pomiędzy nimi? Wygląda na to że nie wiesz czego chcesz plecionki o wytrzymałości 15 kg + czy żyłki o wytrzymałości 4-5 kg.
(2022/05/08 09:23)

WedkarzIncognito

Założycielem tego wątku nie jest przypadkiem ten sam autor, który ostatnio zamieścił wątek pt."Zestaw spinningowy na szczupaki."? W tym samym wątku, w którym sugerowałem zmianę żyłki na plecionkę? Odpowiem sobie i Wam ;) Tak to ten sam użytkownik. Nie rozumiem kompletnie, jak można pytać o plecionkę czy się nada, skoro już po jednej odpowiedzi autor wątku postanawia zrezygnować z użycia plecionki w zestawie "na szczupaka", a do tego wszystkiego Swoją decyzję o niestosowaniu plecionki w zestawie na szczpuaka podpiera również przeczytanymi bardzo słabymi opiniami na temat plecionki Mikado Nihonto Fine Braid. Użytkowniku kirinek kirinke wnioskuję po postach, które zamieszczasz, że jesteś początkującym spinningistą i zastawia mnie, dlaczego tak nieustępliwie brniesz w używanie żyłki? Wierz mi lub nie, ale nie spinninguję od wczoraj, a do tej pory z powodzeniem używam czterosplotowych, budżetowych plecionek. Nie można od nich oczekiwać cudów, ponieważ ich podstawowym aututem jest cena, a nie mega wytrzymałość, piękny okrągły splot czy niewyobrażalna cisza na przelotkach. Oczywiście można nawijać plecionki po 40 zł na szpulę i można również nawijać plecionki po 200zł na szpulę, ale jest to już kwestia mocno indiwidualna. Tylko żeby wiedzieć, czego oczekiwać od linki, to trzeba najpierw przerobić trochę różnych linek i na podstawie Swoich wytycznych wybrać w końcu odpowiednią dla siebie linkę. Gdym sugerował się tylko opiniami z internetu, to pewnie używałbym kołowrotka za minimum 1000zł, kija za 500zł, a plecionka to nic poniżej 100zł. Jestem jednak osobą, która woli samodzielnie sprawdzić zalety oraz wady danego produkt i samemu podjąc decyzję, czy produkt faktycznie jest taki zły, czy może jednak jest dobry. Do dziś z powodzeniem używam kija za 100zł, kołowrotka za 400zł i plecionki za 40zł. Tobie więc użytkowniku kirinek kirinke sugeruję również, abyś sprawdził plecionkę Mikado Nihonto Fine Braid i samemu podjął decyzję. Na koniec odpowiem na pytanie o średnicę 0,16 / 0,18 czy nada się na szczupaka. Tak nada się na szczupaka, na pewno lepiej niż żyłka o wytrzymałości do 5kg. Pozdrawiam. (2022/05/09 19:42)