luxxxis
Jeśli szczupakom i okoniom nie przeszkadza stalowy, lub wolframowy przypon, to czemu miałaby przeszkadzać plecionka fluo.
Dlaczego? bo jest fluo na ten przykład? :) Cienki wolfram na 3kg ma średnicę minimini,jest czarny,w wodzie tego koloru pełno,rybiszony go znają. A fluo? nie sądzę.
To samo tyczy się stalek,surfstrandów i pochodnych-ich kolorystyka jest naturalna ,brązy,grafity,srity...To oczywiście moja teoria choć na oko się klei i ma jakieś tam podwaliny. Czy stalówka przeszkadza okoniom? chyba tak bo są stalówki i stalówki,jedne delikatniuśkie dedykowane pod oksa i przyłowy inne niczym szprycha od komaarka z agrafką tak zajebistą że otwarcie w ręku połamać palce może.
Łączy je nazwa-stalówka.
Bywa że rosły oks przypieprzy w stricte szczupaczy zestaw-to przyłów,zazwyczaj pojedyńczy na wyprawę,poprawki i przemielenie miejscówki gdzie ten oks padł tym samym grubym zestawem najczęściej nie skutkują.
Ale biorąc do ręki drugi kij-okoniowy,delikatniejszy,zgarniam jakiś jego kolegów.
Co z tego wynika? ano to że chcąc regularnie łowić fajne okonie musisz oddać królowi co królewskie,podejść do niego z okoniowym zestawem w doborze linki,kijka,podnosząc jednak ciutek rozmiar wabika-u mnie dla spina to minimum 7,5 cm-reno killera,a dla troka od 5 cm wzwyż np predzio 2.
Odkąd odstawiłem całkowicie paproszki i sroszki śreednia oksów poszła w górę o 300procent nie obniżając specjalnie ilości.
(2019/11/08 19:51)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.