Cześć . Zakupiłem plecionkę Fiume Dynamic 9x 0.14 Plecionka jest bardzo mocna na węźle...Zaczynasz post od podania produktu, który zakupiłeś oraz stwierdzasz że plecionka jest bardzo mocna na węźle, w dalszej części postu napisałeś że nie złowiłeś ryby i twój wypad trwał 3h. Zastanawiam się w jaki sposób oceniłeś wytrzymałość węzła? Po 3 godzinach łowienia?
...Jedynie co mnie gryzie że nie złowiłem na razie na nią ryby. jeden wypad wczorajszy na 3 h. No chyba że mogło to być spowodowane przyponem tytanowym 30 cm nwm. Proszę was o opinię plecionki Fiume Dynamic 9x.
...Przedtem miałem Mikado Octa Braid Nihonto 0.14 i powiem że z początku nawet spoko dużo wyciągniętych szczupaków i okoni 45 cm. Mimo że plecionką była koloru pomarańczowego i trochę przegrubiopna dawała radę, ALE - Po pierwszym wypadzie traciła kolor ale to normalne z tego co widzę . Później po paru wypadach stawała się coraz słabsza na węźle czym skutkowało tydzień temu zerwane 3 ryby Życia.W przypadku plecionki Mikado wytrzymałość węzła oceniłeś "po paru wyapadach" i napisałeś że plecionka stawała się coraz słabsza na węźle. W nawiązaniu do poprzedniego pytania znów zapytam, w jaki sposób sprawdzasz wytrzymałość węzła? Skąd masz pewność że "po paru wypadach" Nowa plecionka Fiume też nie będzie słaba na węźle???
To właśnie mogło być przyczyną.(...)w dalszej części postu napisałeś że nie złowiłeś ryby i twój wypad trwał 3h.(...)
Ps. Na okonie z plecionką 0.14 ??????