Pilkery na dorsza

/ 6 odpowiedzi
Wczoraj bylem na moim pierwszym połowie dorsza i spodobało mi się to. Teraz chcę kupić kilka pilkerów i proszę was o pomoc przy ich zakupie. Chciałbym aby były w miarę uniwersalne.
Matii814

kolego  szukaj na allegro są tam całe zestawy i w miarę tanie.... (2012/07/29 20:30)

Matii814

kolego  szukaj na allegro są tam całe zestawy i w miarę tanie.... (2012/07/29 20:30)

radzik19821982

cześć,
na pewno musisz mieć pilker szybko odchodzący w bok jak np. Warrior, lub do dalekich rzutów Hammer np. gdy łowisz po niekorzystnej stronie napływowej podczas dryfowania.
Przejrzyj sobie ofertę pilkerów z opisami tutaj: kliknij
Przyda ci się też Molwa do łowienia przy wrakach.

pozdrawiam (2012/07/30 07:23)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik107516

Powinieneś mieć w swoim arsenale pilkery o różnej gramaturze, od lekkich powiedzmy 80 gramowych do cięższych, nawet 500 gramowych. Nie możesz dać się zaskoczyć warunkom panującym aktualnie na morzu. Pilker oprócz wabienia dorsza ma za zadanie obciążyć zestaw aby dryf nie wypychał go w kierunku powierzchni. Ważne jest przecież utrzymanie przynęty w wybranej warstwie łowiska. Trzeba również pamiętać że im plecionka grubsza tym pilker powinien być cięższy. Co do kolorów, zdania są podzielone. W swoim arsenale posiadam pilkery o różnych kolorach i odcieniach. Ostatnio łowiłem pilkerami w kolorze czerwieni japońskiej z bardzo dobrym skutkiem. http://www.belonka.pl/category/pilkery (2012/07/30 09:38)

zbynio63

Wczoraj bylem na moim pierwszym połowie dorsza i spodobało mi się to. Teraz chcę kupić kilka pilkerów i proszę was o pomoc przy ich zakupie. Chciałbym aby były w miarę uniwersalne.

A jakie łowiska chcesz odwiedzać?Jakim wędziskiem dysponujesz?możesz napisac na priva-chętnie Ci pomogę(w miarę mojej skromnej wiedzy i umiejętności). (2012/07/30 13:01)

matimo

Dzięki za odpowiedzi. Myślę ze wędziska na razie nie opłaca mi się kupować gdyż mogę je wypożyczyć za ok 20 zł , a cena wędki, kołowrotka i plecionki to ok. 300zł. (2012/07/30 18:51)