Zaloguj się do konta

Pilica zimą

utworzono: 2011/02/04 19:06
parkowa74a

Woda opadła na Pilicy,czy może ktoś z kolegów próbował szczęscia w ostatnich dniach [2011-02-04 19:06]

sium

Ja uderzam jutro jak nie będzie lało się na głowę z rana...a sezon zacząłem już 3 tygodnie temu przed przyborem w trakcie i po w okolicach Toaszowa kompletna cisza....może jutro będzie ten dzień i pierwsza rybka :D Trza próbować. [2011-02-04 19:20]

parkowa74a

Ja też planuje jutro z lekkim federkiem i nawet jak bedzie cisza to też bedzie dobrze bo cisza bez komputera telefonu i codziennego zgiełku jest najlepsza na rybkach,powodzenia  [2011-02-04 19:30]

theYard

I jak panowie wyniki? Ktoś wybrał się w taką pogodę nad Pilicę ??
[2011-02-05 19:01]

kadab

jesli juz to tylko popuszczac latawce nie wiem czy w calej polsce tak pizdzi ale u mnie malo glowy nie urwie to nie byl dzien na spining

[2011-02-05 19:26]

parkowa74a

Wiało i to nieżle ale nie wytrzymałem i pojechałem-kupiłem nowy kijek shimano i chciałem zobaczyc jak sie sprawuje.Byłem godzinke obrzuciłem wszelkie dołki w pobliżu Mniszewa,ale efektów zero co gorsza ilośc wody jest zastraszająca mała-tak mało chyba była tylko w lato.Na plus to chwila na świeżym powietrzu,bazie do domu  no i kije super sprawa [2011-02-05 21:51]

Luuki

Miałem jechać na Pilice do Spały ale pojechałem na Grabię do Łasku po godzinie spinu miałem dość, wichura niebagatelna brak możliwości podania przynęty tam gdzie się chce, totalna porażka - oczywiście brak najmniejszego nawet dotknięcia przynęty przez ryby...chyba jeszcze nie pora..
[2011-02-06 11:04]

parkowa74a

Byłem dzisiaj dwie godziny z federkiem,pogoda super, ciepło,delikatne podmuchy wiaterku ale nawet jednego puknięcia,no cóż może za tydzień bedzie lepiej grunt że kości przewietrzone :-). [2011-02-06 16:36]

piter1

Koledzy podzielicie się może miejscówkami z okolic Tomaszowa i Sulejowa gdzie można połapać jazia i klenia
[2011-02-06 18:50]

Dudzis

Witam byłem dzisiaj w okolicach Szczekocin ze spiningiem za pstrągiem gwizdało aż miło woda wysoka zero brania ale na powietrzu
[2011-02-06 20:16]

Dudzis

i jeszcze jedno zdjęcie Pilicy w okolicach Szczekocin
[2011-02-06 20:19]

ruffio

Byłem wczoraj na szynie w Smardzewidzach na spinna.Żadnego brania
[2011-02-07 06:50]

pawelz

Koledzy podzielicie się może miejscówkami z okolic Tomaszowa i Sulejowa gdzie można połapać jazia i klenia

Jazia masz w zasadzie wszedzie.
Z kleniem gorsza sprawa. W okolicach Tomaszowa to dopiero Inowlodz. Wyzej pojedyncze sie trafiaja ale im blizej Zalewu Sulejowskiego tym gorzej. Choc troche tych ryb pojawilo sie w tym roku w okolicach Nagorzyc. Ale ja bym specjalnie na klenia nie liczyl.
Wiecej tych ryb jest chyba powyzej Sulejowa. Tam regularnie udawalo mi sie lowic klenie na muche. Ale kolosow nie bylo :(
[2011-02-07 10:11]

Luuki

Przyłączam się do słów kolegi . Łowie na odcinku od zalewu do Inowłodza i szczerze powiem że klenia od dwóch lat nie złapałem. Jazia trochę jest zaraz za zalewem i w Wolbórce ale raczej drobny. Prędzej w tamtych rejonach jeżeli chodzi o spina trafisz szczupłego albo okonia niż jakiegokolwiek klenia ale to moje subiektywne odczucie. A jeszcze mam pytanie do kolegów łowiących w tamtych rejonach Pilicy - trafia się wam sandacz i brzana (pytam bo kiedyś się widywało a ostatnio wcale) ?
[2011-02-07 14:02]

pawelz

Jeszcze kilka lat temu (okolo 2) wystarczylo stanac na moscie kolejowym i patrzac w gore rzeki widac bylo stojace piekne brzany w rynnie po prawej stronie. Ale cos tam namieszali i Pilica plynie juz inaczej (rynny nie ma). Nie bylem w tych rejonach ze 2 lata.

Co do sandacza, to w roku 2009 widzialem jednego w maju (stal na gniezdzie). Poogladalismy go z kumplem i poszlismy dalej. Podobno (tylko ze slyszenia) lowia sandacze w dole kolo mostu na Brzostowce.
[2011-02-07 14:19]

sium

Koło mostu kolejowego pousuwali podwodne przeszkody i wyregulowali trochę brzegi bo sieroty kajakarze nie mogą sobie poradzić z pokonaniem tego odcinka i nie chce im się przenosić kajaków. Mało tego dalej będą tam regulować bo ciągle są tam wypadki. Więc raczej poprawy sytuacji w tamtym rejonie bym się nie spodziewał. A było tam pare fajnych miejsc. [2011-02-07 15:23]

MKwiatusz3K

Kurcze teraz to nie ma sensu nad wodę jeździć, trzeba poczekać do pierwszych ciepłych dni, jak jest zimno ryba jest drętwa i nie żeruje jak w ciepłe dni, kiedy to dostają jakiegoś amoku.
Niby tak piszę ale sam nie wytrzymałem i udałem się na Pilicę bliżej Mniszewa z feederkiem, efekt to 2 płotki po 20cm i mały leszczyk ze 25cm. generalnie chuczało, wiało a brania były w momentach jak wychodziło słońce
[2011-02-14 10:17]

dany21

Mnie też już kusi żeby wyskoczyć nad Pilicę ale jeszcze za wysoka woda i trochę za zimna, na razie póki jest lód na jeziorkach to połowię jeszcze z lodu.
[2011-02-14 16:22]