Witm kolegów po kiju, mam oczko wodne (od października) i psa Husky (od śerpnia) , czy gdy nadejdzie wiosna i pies będzie miał dostęp do oczka, nie wyłapie mi ryb ? ( jak wpuszczę ryby na wioisne ).
Dziękuje za szybkie odpowiedzi postaram się go nauczyć że nie może tam wchodzić a przedewszytkim żeby nie drapał folli :)
Dziękuje za szybkie odpowiedzi postaram się go nauczyć że nie może tam wchodzić a przedewszytkim żeby nie drapał folli :)
To tej głupiej rasy trzeba specjalisty.
To tej głupiej rasy trzeba specjalisty.
Nie trzeba specjalisty wystarczy cierpliwość i troche wytrwałości w szkoleiu a poza tym to niejest głupia rasa. (ale każdy może miec swoje zdanie)
a po drugie rasę która jest stosowana w dogoterapii można uważać za głupią?
(2012/02/24 18:18)Zgadza się , u mnie po podwórku szwenda się taki właśnie burek , jak go widzę to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Ten pies potrzebuje, uwagi i cierpliwości, przyproowadził go sobie kuzyn a teraz niema się kto kundlem zająć. Zrywa mi termometr z okna, całe drzwi podrapane, nowa furtka na ogród na rogach poobgryzana , płot drewniany podrapany i pogryziony. Sra i szcza gdzie popadnie.
No o to chodzi, gdyby ten pies miał żagwarantowaną uwagę i cierpliwość to by tak na pewno nie robił, zgodze się z tobą że tak go nie lubisz, ale jeden pies to nie odrazu cała rasa.
Zgadza się , u mnie po podwórku szwenda się taki właśnie burek , jak go widzę to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Ten pies potrzebuje, uwagi i cierpliwości, przyproowadził go sobie kuzyn a teraz niema się kto kundlem zająć. Zrywa mi termometr z okna, całe drzwi podrapane, nowa furtka na ogród na rogach poobgryzana , płot drewniany podrapany i pogryziony. Sra i szcza gdzie popadnie.
No o to chodzi, gdyby ten pies miał żagwarantowaną uwagę i cierpliwość to by tak na pewno nie robił, zgodze się z tobą że tak go nie lubisz, ale jeden pies to nie odrazu cała rasa.
może mu zrób jakieś ogrodzenie ,jakiś kojec
może mu zrób jakieś ogrodzenie ,jakiś kojec
nie da się ukryć że psy tej rasy potrzebują dziennie paru ładnych kilometrów spaceru oraz zużycia siły poprzez ciągnięcie czegoś np,roweru,sanek,wtedy pies jest zadowolony i nie robi szkód,wiem to ze swojego doświadczenie ponieważ miałem takiego psa i nie wyrządzał mi żadnych szkód,ale kolega wyżej i tak wie lepiej ,weź go kolego uśpij albo wydaj bo zamęczycie zwierzaka i to mogą być jak to napisałeś moje morały i tyle odemnie
byłem ostatnio w schronisku i widziałem tam masę psów tej rasy,ludzie biorą je bo się na oglądali filmów typu biały kieł a nie myślą o konsekwencjach,
Zgodze się z tobą kolego, ja wybrałem ta rase ze względu na mój styl życia, od zawsze chciałem mieć psa, a że dużo biegam i jestem ogulnie aktywny to wybrałem właśnie tą rase, pozatym uwielbiam te pieski.