Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Casting? A nie lepiej "spróbować" casta na tradycyjnym zestawie? (...) "Kaścić" można też z powodzeniem normalnym spinem,i to skutecznie jak diabli.Danielu, można i tak. Jeden lubi ogórki, drugi proboszcza córki.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Daniel, zazdroszczę Ci Twoich łowisk. Mam wrażenie, że możnaby w nich skutecznie łowić nawet leszczynowym kijem, bo ryby i tak nie wiedzą czy łowimy je sprzętem JAXONA, DRAGONA, czy SAVAGE GEAR. Jeśli są i biorą to złowi się je wszystkim. :-))Taaa...super łowiska,dobre sobie :) to nie ta bajka Sith... Parę osób z forum łowi u mnie od 2-3 lat i szału ni ma...
Casting? A nie lepiej "spróbować" casta na tradycyjnym zestawie? zobaczyć czy twoje ryby chcą to żreć,załapać początki prowadzenia i dorobić się jakiegoś tam doswiadczenia? Po co sobie utrudniać? Standardowy slider w 10-tce tonący to jakieś 36g,pałą na 60g zarżniesz w trupa część radochy-to jak jedzenie kanapki przez celofan albo sex w gumie z rowerowej dętki...
Wabiki ponad 45-60g ...Ile razy ich użyjesz? dodam iż każdy to ok 50zł.
Największy Fatso ma wielkość laczka,gdy leci to łabędzie spieprzają,gdy spada to plusk taki jakbyś psa kąpał--chcesz łowić na grubo? a ile razy w normalnym spinie stosowałeś takie duże wabie?...
Moja rada-kup parę sliderów,10-tki,7-ki,połów na nie normalnym ,krótkim kijem,posmakuj co i jak,potem sam zobaczysz.
"Kaścić" można też z powodzeniem normalnym spinem,i to skutecznie jak diabli.
I daltego Danielu ja casting zadaptowałem pod siebie i w nosie mam skąd się wywodzi czy co tam ktoś inny kiedyś tam robił. Dokładnie tak jak ty poprawiasz fabrykę czasami ;-) A spin owszem, ale poniżej 4 gram.
Ło widzisz i tu, w tym ustępie masz Danielu kupę racji ;-)I daltego Danielu ja casting zadaptowałem pod siebie i w nosie mam skąd się wywodzi czy co tam ktoś inny kiedyś tam robił. Dokładnie tak jak ty poprawiasz fabrykę czasami ;-) A spin owszem, ale poniżej 4 gram.
Może...
Bajer polega na tym aby łowić tak jak się lubi-to stara prawda...
Moja wersja brzmi -łów tak aby łowić skutecznie--a w tym "kaściane" zestawy mi przeszkadzają jak diabli....