Zaloguj się do konta

Pierwszy wypad na rybki

utworzono: 2020/11/23 16:09
Dawid.Kozikowski

atak karasi na cegielni w zabrzu webera [2020-11-23 16:09]

arasshater

Bardzo fajny połów i bankowo mnóstwo fajnej zabawy. Ja też mam w Gdańsku taki staw zdominowany przez karasia i lubię tam posiedzieć i popatrzeć na jeżdżący po wodzie spławik (tutaj krótki filmik z brania karasia): https://www.youtube.com/watch?v=m_PAcx8yJD4
[2020-11-24 09:57]

arasshater

[2020-11-24 09:57]

arasshater

[2020-11-24 10:05]

Sith

Połowy obfite, wystarczą na wyżerkę dla dużej rodziny i jeszcze zostanie dla kota... ;)) [2020-11-24 12:12]

pstrag222

Połowy obfite, wystarczą na wyżerkę dla dużej rodziny i jeszcze zostanie dla kota... ;))

Obcy gatunek wypierający karasia pospolitego. Brać ile wlezie [2020-11-24 12:32]

flowgrid1

Ładnie! Panowie na jakie przynęty wzięły listopadowe karasie? Czym nęciliście? [2020-11-24 17:24]

arasshater

Moje zdjęcia nie są niestety z listopada, lecz z kwietnia i bodajże sierpnia zeszłego roku. Wrzuciłem je jedynie jako ilustrację do tego, co wcześniej napisałem. W tym roku w ogóle nie byłem na karasiach, nad czym niezmiernie ubolewam...
Z wyżerką u mnie słabo. Nie posiadam rodziny ani nawet kota. Tylko kaktusy. [2020-11-24 17:35]

Sith

(...) Nie posiadam rodziny ani nawet kota. (...)
No to kup chociaż tego kota, jeden taki co ukradł księżyc też nie posiada rodziny, ale ma i kota i "KOTA"... ;))
[2020-11-25 06:17]

Basia Kier

@Sith: a niektórzy mają "KOTA" na punkcie pana z kotem. To już chyba obsesja nadająca się tylko do leczenia (o ile nie jest za późno). Jak można pozwolić komuś (panu z kotem) tak dać sterować swoim życiem, i dotyczy to zarówno jego zwolenników, jak i przeciwników. [2020-11-25 07:54]

Julian

Japońce to i na Zalewie spod lodu brały . Faktycznie obcy gatunek , faktycznie wypierający naszego ,,złociaka " ale wdzięczna rybai nie robi ceregieli przy braniu i walczy . Największy jakiego złapałem to Wisła w okolicach Opatowca ( Rogów) po tej pierwszej powodzi miał 2 kg . Ale jak walczył jak karp.
Pozdrawiam [2020-11-25 14:53]

Julian

Zapomniałem dodać że jak jechałem do Rogowa chłopaki mówili mi żebym chusteczki kupił dla dziadka Józka bo kataru dostał jak mu jajka się zamoczyły .
I jak dziadek mówił bez polityki bo polityka to pierwsza dziwka która pod latarnią stała .
Połamania kija [2020-11-25 15:01]

Sith

@Sith: a niektórzy mają "KOTA" na punkcie pana z kotem. To już chyba obsesja nadająca się tylko do leczenia (o ile nie jest za późno). Jak można pozwolić komuś (panu z kotem) tak dać sterować swoim życiem, i dotyczy to zarówno jego zwolenników, jak i przeciwników.
Basiu, masz rację. Ten człowiek mnie omotał. Nigdy nie czułem do nikogo odrazy, a teraz wiem co to jest odradza... [2020-11-25 17:15]

Basia Kier

@Sith: Wzbudzaniem nienawiści też można sterować postępowaniem innych. W poltyce liczy się efekt. Trzeba policzyć małpy swoje i nieswoje i kopnąć w odpowiednią klatkę (medialną). Małpy zaczynają jazgot, przy którego szumie ginie szelest liczonych pieniędzy. A po co myślisz było antyaborcyjne orzeczenie TK? Oszołomy nakręcane od lat przez konkurencyjne media wzięły się za łby, do tego nudząca się na zdalnym nauczaniu młodzież i już można poprzepychać wiele rzeczy pod stołem. Podstawy polityki. [2020-11-25 19:41]

Sith

Basiu [2020-11-26 06:10]

pstrag222

Post o karasiach schodzi na kaczki i koty. Ludzie to jednak mają ubogie życie prywatne. Skoro nawet w wędkarsstwie i własnym hobby widzą politykę 😁😁😁 [2020-11-27 12:06]

Basia Kier

"Post o karasiach schodzi na kaczki i koty."
W sumie to tylko niewielka zmiana tematyki :) Kaczki jak najbardziej są związane z wędkarstwem jako nasi codzienni towarzysze wypraw, a koty? Koty też lubią rybki, nawet łowić. [2020-11-27 16:04]