Pierwszy wypad na rybki

/ 17 odpowiedzi / 5 zdjęć
atak karasi na cegielni w zabrzu webera

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

arasshater

Bardzo fajny połów i bankowo mnóstwo fajnej zabawy. Ja też mam w Gdańsku taki staw zdominowany przez karasia i lubię tam posiedzieć i popatrzeć na jeżdżący po wodzie spławik (tutaj krótki filmik z brania karasia): https://www.youtube.com/watch?v=m_PAcx8yJD4
(2020/11/24 09:57)

Sith

Połowy obfite, wystarczą na wyżerkę dla dużej rodziny i jeszcze zostanie dla kota... ;)) (2020/11/24 12:12)

pstrag222

Połowy obfite, wystarczą na wyżerkę dla dużej rodziny i jeszcze zostanie dla kota... ;))

Obcy gatunek wypierający karasia pospolitego. Brać ile wlezie (2020/11/24 12:32)

flowgrid1

Ładnie! Panowie na jakie przynęty wzięły listopadowe karasie? Czym nęciliście? (2020/11/24 17:24)

arasshater

Moje zdjęcia nie są niestety z listopada, lecz z kwietnia i bodajże sierpnia zeszłego roku. Wrzuciłem je jedynie jako ilustrację do tego, co wcześniej napisałem. W tym roku w ogóle nie byłem na karasiach, nad czym niezmiernie ubolewam...
Z wyżerką u mnie słabo. Nie posiadam rodziny ani nawet kota. Tylko kaktusy. (2020/11/24 17:35)

Sith

(...) Nie posiadam rodziny ani nawet kota. (...)
No to kup chociaż tego kota, jeden taki co ukradł księżyc też nie posiada rodziny, ale ma i kota i "KOTA"... ;))
(2020/11/25 06:17)

Basia Kier

@Sith: a niektórzy mają "KOTA" na punkcie pana z kotem. To już chyba obsesja nadająca się tylko do leczenia (o ile nie jest za późno). Jak można pozwolić komuś (panu z kotem) tak dać sterować swoim życiem, i dotyczy to zarówno jego zwolenników, jak i przeciwników. (2020/11/25 07:54)

Julian

Japońce to i na Zalewie spod lodu brały . Faktycznie obcy gatunek , faktycznie wypierający naszego ,,złociaka " ale wdzięczna rybai nie robi ceregieli przy braniu i walczy . Największy jakiego złapałem to Wisła w okolicach Opatowca ( Rogów) po tej pierwszej powodzi miał 2 kg . Ale jak walczył jak karp.
Pozdrawiam (2020/11/25 14:53)

Julian

Zapomniałem dodać że jak jechałem do Rogowa chłopaki mówili mi żebym chusteczki kupił dla dziadka Józka bo kataru dostał jak mu jajka się zamoczyły .
I jak dziadek mówił bez polityki bo polityka to pierwsza dziwka która pod latarnią stała .
Połamania kija (2020/11/25 15:01)

Sith

@Sith: a niektórzy mają "KOTA" na punkcie pana z kotem. To już chyba obsesja nadająca się tylko do leczenia (o ile nie jest za późno). Jak można pozwolić komuś (panu z kotem) tak dać sterować swoim życiem, i dotyczy to zarówno jego zwolenników, jak i przeciwników.
Basiu, masz rację. Ten człowiek mnie omotał. Nigdy nie czułem do nikogo odrazy, a teraz wiem co to jest odradza... (2020/11/25 17:15)

Basia Kier

@Sith: Wzbudzaniem nienawiści też można sterować postępowaniem innych. W poltyce liczy się efekt. Trzeba policzyć małpy swoje i nieswoje i kopnąć w odpowiednią klatkę (medialną). Małpy zaczynają jazgot, przy którego szumie ginie szelest liczonych pieniędzy. A po co myślisz było antyaborcyjne orzeczenie TK? Oszołomy nakręcane od lat przez konkurencyjne media wzięły się za łby, do tego nudząca się na zdalnym nauczaniu młodzież i już można poprzepychać wiele rzeczy pod stołem. Podstawy polityki. (2020/11/25 19:41)

pstrag222

Post o karasiach schodzi na kaczki i koty. Ludzie to jednak mają ubogie życie prywatne. Skoro nawet w wędkarsstwie i własnym hobby widzą politykę 😁😁😁 (2020/11/27 12:06)

Basia Kier

"Post o karasiach schodzi na kaczki i koty."
W sumie to tylko niewielka zmiana tematyki :) Kaczki jak najbardziej są związane z wędkarstwem jako nasi codzienni towarzysze wypraw, a koty? Koty też lubią rybki, nawet łowić. (2020/11/27 16:04)