Pierwszy spining w życiu

/ 2 odpowiedzi
Witam .
Mam zamiar rozpocząć wędkowanie metodą spiningową . Nastawiam się głównie na okonie i ewentualnie szczupak .
Kupuję z wędkarski.com . A więć wędkę Jaxon Cantara - nie mogę się zdecydować co do cięzaru wyrzutowego i kołowrotek Mikado Fishfinder 1008 i żyłkę jeszcze nie wiem .
Proszę o doradzenie i ewentualnie na inne propozycje .
juniorek98

Witam .
Mam zamiar rozpocząć wędkowanie metodą spiningową . Nastawiam się głównie na okonie i ewentualnie szczupak .
Kupuję z wędkarski.com . A więć wędkę Jaxon Cantara - nie mogę się zdecydować co do cięzaru wyrzutowego i długości wędziska  . Kołowrotek Mikado Fishfinder 1008 i żyłkę jeszcze nie wiem .
Proszę o doradzenie i ewentualnie na inne propozycje .
(2012/08/28 21:07)

skajpek

Witam :)
Wędka fajna choć nigdy nie miałem w ręce co do ciężaru wyrzutowego to jak na okonie i ewentualnie szczupaki  to 5-25 w zupełności wystarczy.Myślę ze długość  to 2.40 albo 2.70. Ale na okonki polecałbym ci cos lżejszego. Ja na okonki uzywam Mikado Sensei Feeling 2.10 do 8g. Kołowrotek tez dobry ;) ale polecam ci Mikado Tessen 2004 FD swietny kołowrotek sam z niego korzystam ;) A na okonki żyłeczka 0.18 i do przodu . ze szczupakiem to zależy na jakie szczupaki się nastawiasz . Ale na szczupłego to 0.28 lub 0.30.
Pozdrawiam ;) (2012/08/28 22:09)