Tutaj razem z milym przylowem w postaci ploci 30cm ;) Wypad zaliczam jak najbardziej do udanych (2015/05/07 14:43)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Witam
Byłem dzisiaj od 6,00 na moim łowisku i wyciągnąłem mojego pierwszego w tym roku prosiaczka 38cm na rosówkę , drugi zszedł przy pomoście więc Linki się ruszyły.
Pozdrawiam
(2015/05/09 16:37)niestety coś u mnie sie zacięło... wczoraj byłem rano i wieczorem... w tamtym tygodniu we czwartek i niestety nic :( wczoraj wieczorem nawet brania :( pogoda fajna, 17 stopni, bez wiatru... cisza niesamowita... to nawet brania :(... co jest grane?? wiele osób zauważyło, że lin chodzi górą ale nikomu nie bierze!! Kukurydza, robak czerwony i biały nie zdają egzaminu. kanapki z kuku i robaków tez nic nie dają... Nikt nie może złapać? co robić? może poradzicie jakąś zanente. W tej chwili mam dragona zielonego
do 5.4? chyba gatunki pomyliłeś....witam w moich okolicach jest ładnie zagęszczone linem jezioro każdy wyjazd na ryby kończy sie linami bierze jeden za drugim od 0.1 do 5,4kg wystarczy delikatny spławik i kukurydza konserwowa .wczoraj wybrałem sie około 15 posiedziałem do 20 i w siateczce trzy linki ponad kilogramowe i okło 15 maluszków które trafiły z powrotem do wody(2015/05/14 06:47)
OMoim skromnym zdaniem to różnica temperatur w wodzie sprawia że lin woli się ugrzać niż najeść. Na jednym z ostatnich wypadów wbiłem się w spodniobuty i wszedłem do wody jak się okazało woda przy dnie jest lodowata a wode miałem dosłownie po pas. Czekamy na ocieplenie.
Ocieplenie?? może bardziej ustabilizowanie pogody... Pogoda jest różna, raz słońce, raz pochmurnie i deszczowo... ciepło jest, bo jest powyżej 10stopni... od 12 do 15... bardziej czekamy na słoneczne dni
(2015/05/14 21:59)Warto dać teraz linom trochę spokoju i dać im się spokojnie wytrzeć.
(2015/05/27 18:08)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Dzisiaj w końcu zebrałem się na "odwagę" i pierwszy wypad stricte linowy. Fotorelacja jest do zobaczenia tutaj wraz z krótkim komentarzem: http://rubiksfishing.blog.pl/2015/05/27/majowe-liny-z-plytkiej-wody/