Zaloguj się do konta

Pieczona tołpyga

utworzono: 2011/01/16 19:00
pocisk22

ciekawy i sprawdzony pomysl przyrządzenia ryby
tym razem mam płat bez osci z tołpygi
sam płat posypuje przyprawa do ryb a takze ostra pakryka
a to klade duzo pokrojonej w krązki cebuli i pare plastrow masła
calosc kladzione jest w rekaw pieczeniowy badz folie i wstawione na 180c
piec trzeba okolo 40-50min zalezy od piekarnika
po wyjeciu z rekawa  wycisnac cytrynke i podac z zimnym piwkiem lub winem:)))
smacznego

[2011-01-16 19:00]

Wago

Pycha [2011-01-17 17:38]

mirekjanuszko

Moim zdaniem taką rybkę należy oprócz przyprawienia jak wyżej,upiec na grilu w folii srebrnej spożywczej wcześniej podzielić na porcje.Smacznego!! [2011-01-18 18:02]

pocisk22

hmm polecam jednak piec dluzje niz 50 min bo w folii i tak sie nie przypali a badzie idealne spieczona, w niedziele pieklem 60min w tem 180c i byla idealna
[2011-01-18 18:58]

To teraz żeś mi zrobił ochotę.
[2011-01-19 22:14]

pstrag222

Tolpyga uchodzi za nie smaczna rybe ale upieczona na grilu jest pyszną. A jeszcze z ostrą papryka. Trzeba pojechać do znajomych na staw. Ha ha:) [2011-02-12 10:17]

khakiprichi

mmmm a upieczona w ten sposób TROĆ to jest niebo w gębie:) [2011-02-12 10:27]

pstrag222

Nie miałem przyjemności jeść troci ale pstrag to ta sama rodzina. I jest pyszny [2011-02-12 10:35]

Waldi Fish

Słyszałem obiegową opinię, że tołpyga nie jest zbyt smaczna, ale może to kwestia odpowiedniego przyrządzenia.
[2011-02-12 13:19]