(...) Nad brzegiem Parsęty usłyszałem ciekawy pomysł, aby okręgów było tyle, ile jest województw, ale chyba nikt nie wierzy aby to przeszło ;)
A Panowie byliście na zebraniu sprawozdawczo-wyborczym kiedy byli wybierani członkowie Zarządu Okręgu? Teraz lament,a kto wybrał Zarząd Okręgu?
W moim Kole na tym zebraniu nie było nawet 10% członków.Na mannę z nieba czekają czy co.
Czyli rozumiem że członkowie Pzw Koszalin i wędkarze z całej Polski , prezesa nie pozdrawiają ;] hehe. Ale tak poważniej , do jakich zaniedbań i nieprawidłowości musiało dojść aby RZGW odebrało te rzeki PZW? Kolejna historia jak z Archiwum X , wiarygodne ale nie prawdziwe! Ciekawe która spółdzielnia rybacka postawi swoje sieci na tych rzekach?
O tak, boleni jest już dużo. Od kilku lat zarybiają Nogat , na każdym odcinku narybkiem. Latem zdarza się masowe żerowanie tych ryb i będąc nad wodą można zaobserwować jak woda żyje wtedy. Ja nie potrafię łowić celowo tych ryb , trafiają mi się jako przyłowy na blaszkę. Jestem takiego samego zdania kol. Lolex , że powinni odejść już od zarybiania rapą i może zastąpic innym reofilnym Jaziem!