Parasol wędkarski, jaki rozmiar?

/ 9 odpowiedzi
Przegladając aukcje , zastanawiam sie jaki rozmiar parasola wybrać, chodzi o ten z bokami , miałby pomieścic pod czaszą 1, 2 osoby pokrowiec ewentualnie jakis plecak, Czy 2, 2 metra nie będzie za mały ? Jakie średnice polecacie, jakiej jakości produkuje parasoly konger lub traper?
burza10000

ja posiadam kongera 2,5m i dla dwóch osób jest wystarczający chodz po rozłożeniu średnica jest troszke mniejsz (2010/10/30 23:29)

Bromar

Witam. Ten z Trapera ma słaby zacisk na sztycy, Mam podobny z Jaxona (zdjęcie w mojej galerii) też miał taki mały zacisk i za którym razem spadł mi na głowę. Po reklamacji mam wymieniony na całkiem inny i jest już OK. Co do rozmiaru to Konger będzie wystarczający, tylko polecam Ci kupno impregnatu i na dzień dobry go zaimpregnować.
Koszt impregnatu około 25 PLN a naprawdę warto. (2010/10/31 00:36)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

withanight88

W jakim celu stosuje sie ten impregnat ? zeby nie ciekł? (2010/10/31 13:16)

u?ytkownik57191

W jakim celu stosuje sie ten impregnat ? zeby nie ciekł?

Tak, wiele takich rzeczy jak parasole, namioty, ortaliony, peleryny, mają tedencję do przeciekania na szwach, bądź kiedy się potrze materiał czymś (dłonią) od wenętrznej jego strony, na zagięciach itp. Są one impregnowane podczas produkcji, ale z czasem ten impregnat poprostu się wyciera i można go wcierać, sypać, wpsikiwać, bo w różnej formie występują (zwłaszcza w niemieckich sklepach). Ten na zdjęciu @Bromara jest jednym z lepszych.

(2010/10/31 13:26)

u?ytkownik32936

parasole i namioty tandem baitsa i jrc są solidnie wykonane i nie przeciekają fox też ma dobre. (2010/10/31 15:15)

roko11

witam   ja mam zamiar  kupic   parasol z osłoną  tylnią   własnie  konger    czytam ze kolega  posiada  takowy  jak   sie   sprawuje  i  co   to  z  tym  impregnatem   do parasoli   prosze o porade   (2013/04/06 10:21)