Jak masz auto, to tez starasz się zabezpieczać je alarmem, blokadą skrzyni, odcięciem zapłonu i jeszcze laska na kierownicę, tak? PZW tez tak sobie obmyśliło dwa zabezpieczenia. I nie mając któregoś dokumentu, można różne rzeczy domniemywać.
(2011/07/14 19:20)Jak masz auto, to tez starasz się zabezpieczać je alarmem, blokadą skrzyni, odcięciem zapłonu i jeszcze laska na kierownicę, tak? PZW tez tak sobie obmyśliło dwa zabezpieczenia. I nie mając któregoś dokumentu, można różne rzeczy domniemywać.
ale auto i tak potrafia za***ać spod domu nawet w biały dzień. Ale czemu karty wędkarskiej nie mamy razy 2?
Podobno już chodzą głosy, o plastikowej karcie.
Jak masz auto, to tez starasz się zabezpieczać je alarmem, blokadą skrzyni, odcięciem zapłonu i jeszcze laska na kierownicę, tak? PZW tez tak sobie obmyśliło dwa zabezpieczenia. I nie mając któregoś dokumentu, można różne rzeczy domniemywać.
ale auto i tak potrafia za***ać spod domu nawet w biały dzień. Ale czemu karty wędkarskiej nie mamy razy 2?
Podobno już chodzą głosy, o plastikowej karcie.
Witam! Macieju i pozostałych :)
Masz rację,pamiętam początki mojego wędkowania jeden dokument na cały kraj:)
Cześć Mareczku. No stare, dobre czasy :)(2011/07/14 19:32)
Witam! Macieju i pozostałych :)
Masz rację,pamiętam początki mojego wędkowania jeden dokument na cały kraj:)Cześć Mareczku. No stare, dobre czasy :)
http://www.spoleczna-straz-rybacka.pl/
Ja i inni czynni strażnicy twierdzimy , że potrzebne są 3 dokumenty do kontroli,
karta wędkarska
legitymacja ewidencyjna ( tam można sprawdzić przynależność i wniesione opłaty )
zezwolenie ( z rejestrem połowy ryb )
Tego wymaga od Nas Ustawa państwowa.
Jurek bawisz się kolorami i wypisujesz głupoty,żadna ustawa od Ciebie nie wymaga abyś w czasie kontroli żądał legitymacji,weź się ogarnij chłopaku .Jesteś dorosłym człowiekiem (strażnikiem) i bądź poważniejszy .Widzisz tu wchodzi sporo młodych ludzi i dzieci i po zapoznaniu się z Twoimi postami w głowie będą mieli bagno.Przemyśl to pozdrawiam
Niestety ja jestem społecznym strażnikiem i mogę żądać legitymacji ewidencyjnej , Ty już nie jesteś strażnikiem , więc tego nie pojmujesz , bo pewnie nie chcesz , tylko czytasz te brednie jednego mściwego pana , który chce się odegrać za swoje .
Powiedz mi lub napisz Romku , w jaki sposób PSR w naszym Okręgu ma sprawdzić , czy wędkarz opłacił Skrwę , odcinek Skrwy Górskiej , czy posiada opłatę w formie znaczka na połów spiningiem lub na środki pływające------------ przecież te znaczki są w legitymacji ewidencyjnej , a nie w zezwoleniu ...................... dopiero by było kłusownictwo na olbrzymią skalę .
Romku , dobrze wiesz , że nie ujednolicą składek w całym kraju , musiało by upaść połowę Okręgów , w tym i Nasz --------------- Eugeniusz Grabowski na to nie pozwoli , a ma jeszcze wielu zwolenników , skoro jest ciągle wybierany na kolejną kadencję .
Gdyby w kazdym okregu byla jedna oplata (bez rozroznienia na lowienie na spinning, z lodki itp) wystarczyloby zezwolenie. A jesli tak nie jest niestety bez legitymacji sie chyba nie obedzie. Nie wiem czy to wymog ustawowy, raczej nie, ale na wodach PZW jak najbardziej zasadny. I tak jak Policja czy PSR mogliby od niego odstapic (choc nie powinni) tak SSR powinien jak najbardziej egzekwowac posiadanie legitymacji i waznych znaczkow.
Gdyby w kazdym okregu byla jedna oplata (bez rozroznienia na lowienie na spinning, z lodki itp) wystarczyloby zezwolenie. A jesli tak nie jest niestety bez legitymacji sie chyba nie obedzie. Nie wiem czy to wymog ustawowy, raczej nie, ale na wodach PZW jak najbardziej zasadny. I tak jak Policja czy PSR mogliby od niego odstapic (choc nie powinni) tak SSR powinien jak najbardziej egzekwowac posiadanie legitymacji i waznych znaczkow.
Paweł myślę ,że nie do końca tak jest ,Zarządy Okręgów muszą wszystko dobrze zorganizować i zgodnie z ustawą trzeba prosić tylko o kartę i zezwolenie w czasie kontroli .Najlepiej mieć wszystko w nosie i niech SSR się użera.Pozdrawiam