Osobno opłata za łowienie podlodowe
utworzono: 2010/03/17 13:08
dlaczego musimy płacić składkę nizinną za cały rok (pytanie kieruje do tych którzy nie wchodzą na lód)
[2010-03-17 13:08]
Ja nie wchodze,ale założenie jest chyba takie,że jak ci sie zachce wejśc,to od razu masz zaplacone. Po mojemu,to wogóle te oplaty są chore.Tzn powinno byc jak z dowodem rejestracyjnym.Rok od momentu opłaty.
[2010-03-17 13:15]
mogli by też wyodrębnić tą składkę i w legitymacji członkowskiej zainteresowany miałby o jeden znaczek więcej i wszystko....a tak czwartą część sezonu wędkarz nie łowiący z pod lodu ma do tyłu...
[2010-03-17 13:24]
Nie ma co komplikować bo w "polskim" wydaniu skończy się to tym że za łowienie na lodzie będziemy płacić osobno, a za nizinne wciąż tyle samo
[2010-03-17 14:28]
A kto Wam karze zimą na lód wchodzić.Co? Nie ma niezamarzniętych rzek i innych łowisk . Proponuje opłatę za ciepłe kanały bo nie zamarzają ,oczywiście jeśli nie są łowiskami specjalnymi.A jak chcecie opłat jak za przegląd rejestracyjny ,to rozwiążcie koła bo na co komu one będą potrzebne . A tak w ogóle to wykreślmy ten kraj z mapy świata bo też wam się w nim coś nie podoba.Wybaczcie sarkazm ale pomysły to Macie że ho ho .Pozdro. [2010-03-17 16:14]
Ja kocham swój kraj i dług wobec ojczyzny też spłaciłem ale temat posta jest o czym innym...
[2010-03-17 17:34]
Założyłeś kolego posta o opłatach nizinnych ale go nie przemyślałeś. Kto Ci zabrania kochać ojczyznę . A kochaj ją sobie tylko płacić za przyjemności trzeba i nic tego nie zmieni. Już tu parę takich pomysłów widziałem .Temu oddaj za spining bo nie używa ,tamtemu oddaj bo muchówki nie używa,innemu bo się łódki boi itd, itd.Nie wchodzisz na lód to jedź na rzekę,ale płacić musisz .I nie obrażać mi się tu.Pozdro. [2010-03-17 18:03]
Pawełek ty już jedz gdzies na ryby.Ja wiem,ta zima to już kazego doprowadza do ku.......cy,ale jak lubie cię jako "pościarza" to zauważyłem,że ostatnio wkurzasz sie na wszystkie,no prawie wszystkie wypowiedzi. Idzie już ocieplenie,może nam wszystkim sie polepszy.Pozdrawiam.
[2010-03-17 18:29]
mogli by też wyodrębnić tą składkę i w legitymacji członkowskiej zainteresowany miałby o jeden znaczek więcej i wszystko....a tak czwartą część sezonu wędkarz nie łowiący z pod lodu ma do tyłu...
Kolego a jak byś to podzielił, np. ja nie kończę wcale sezonu i nie wchodzę na lód. Do końca roku mogę przecież polować na sandacza i szczupaka na rzekach, w styczniu i lutym mogę szukać okonia z paprochami w rzecznych dołkach. [2010-03-17 20:12]
A ja jestem Polak i kocham swój kraj skocz mi na ch... nie dotykając jaj! peace!
[2010-03-18 16:10]
Inteligent cholerny.Jeśli komuś nie pasuje łapanie na lodzie to niech jedzie na rzekę lub na jakiś ciepły kanał a nie fanzoli że mu się składki nie chce płacić.Jest tyle fajnych łowisk zimą tylko nie każdemu chce się du..ę ruszyć.Nie pasi to nie jezdzić a płacic trzeba.
[2010-03-19 07:42]
Panowie im więcej różnych opłat tym więcej zedrze z nas PZW, nie bądźcie naiwni, mniej nie zapłacicie.
[2010-03-20 22:47]
Masz auto a jeździsz nim tylko do kościoła. A opłaciłeś OC na cały rok. Też protestujesz ?
[2010-03-21 15:20]
a co powiesz na to jak lodu nie bedzie była już taka zima oddasz ta kase zastanów sie [2010-03-21 17:01]