Opuszczone jezioro
utworzono: 2017/08/18 12:22
Od pewnego czasu łowie na opuszczonym , malym, , głębokim jeziorze. Ale oprucz jednego lina 35cm i masy wzdreg nic nie zlowilem a wiem ze tam sa ryby ponieważ gdzy siedzialem nad tym jeziorze to jakaś duza ryba sie zuciła podobna byla do karpia. Łowilem na kukurydze i robaki , o kazdej porze dnia. Nie wiem juz jak tam złowic te ryby mysle ze mi podpowiecie. Co do tego jeziora to wokolo rosnie czczina , na dnie wodorosty glebokos to okolo 3-4m przy brzegu okolo 2 m. Jest tam tez duzo okoni, , widzialem tez szczupaka malego i słyszalem charakterystyczne cmokniecie suma
[2017-08-18 12:22]
Witam. Jeśli są drapieżniki to sprubuj na żywca lub spinning może wpadnie coś fajnego. Jeśli się nastawiasz na te karpie to moim zdaniem powinieneś odseparować karpia od wzdręgi czyli nęcić i łowić na przynęty bardziej selektywne. Moim zdaniem może podziałać dłuższa zasiadka, wybierz jakieś ciekawsze stanowisko, podnęć w jednym punkcie, ale grubym peletem lub tylko kukurydzą. Potem wędkuj w tym zanęconym punkcie, ale zastosuj bardziej selektywną przynętę by odseparować inne ryby, a więc albo pelet, albo kulki proteinowe typowo na karpia, lub zastosuj jakąś grubszą przynętę typu kilka kukurydz na większy hak czy kanapka z kilku kukurydz i jakiejś dorodnej dżdżownicy. Generalnie większa przynęta by mniejsze ryby miały problem z jej pobraniem. Pozdrawiam. [2017-08-18 21:39]