Zaloguj się do konta

Opłaty i porozumienia - okręg SKierniewice

utworzono: 2011/01/09 19:47
janis7383

Witam serdecznie. Mam małe pytanko, a mianowicie chodzi o to ile kosztuje opłata karty z wisłą  w okręgu skierniewice(jestem dokładnie z Sochaczewa) i z kim mają porozumienie bo słyszałem coś że jakiś tam jest problem z tym porozumieniem, że nie można łapać na wiśle chyba że dopłaci się za nią coś koło 100 zł.Proźba o odpowiedź bo się przestraszyłem tego. [2011-01-09 19:47]

Arbok

Kolego ja jestem z Sieradzkiego i my na mazowieckie mamy dopłaty 117zł a jeszcze w tamtym roku było 40zł także u was może być podobnie
[2011-01-10 04:19]

bernal

kolego Konradzie porozumienie z mazowieckim jest nie podpisane ponieważ domagali się od okręgu skierniewickiego 150 tysięcy dopłaty,jeżeli będziesz chciał wędkować na Wiśle Narwi itp. musisz zrobić dopłatę okręgową w którymś z kół w mazowieckim.
[2011-01-10 15:14]

janis7383

Dzieki za odpowiedzi. Prawde mówiąc mają nas gdzieś wędkarzy liczą się tylko pieniądze. Ja płaciłem za wisełke 35 zł. a teraz z tego co się dowiedziałem dziś to będzie mnie to kosztować 100zł. Przecież to żart i to bardzo niesmaczny!!!!! [2011-01-10 16:34]

bernal

tak kolego ,ale mazowiecki okręg podpisał tylko z trzema okręgami ze ściany wschodniej i z nikim więcej,ja z koła Rogów też będę zmuszony wykupić u nich okręgówkę,jesteśmy w tym samym okręgu
[2011-01-10 16:43]

Sieciech

Składka okresowa całoroczna kosztuje 117zł. Więc tyle trzeba będzie dopłacić. I przy okresowych chyba nie ma ulg dla uczniów studentów, czy tak ? [2011-01-10 17:59]

Sieciech

Składka okresowa całoroczna kosztuje 117zł. Więc tyle trzeba będzie dopłacić. I przy okresowych chyba nie ma ulg dla uczniów studentów, czy tak ? [2011-01-10 17:59]

bernal

koledzy składka podstawowa na wody nizinne to 97 zł w okręgu mazowieckim ,a zniżka dla studentów do 24 roku wynosi 49zł ,natomiast dopłata do górskich zwykła 20zł , a ulgowa 10zł i to daje 117 lub przy studenckiej 59 zł
[2011-01-10 18:39]

Sieciech

Czyli mam rozumieć, że będąc członkiem pzw okręgu skierniewickiego mogę dodatkowo zapłacić składkę okręgową w okręgu mazowieckim i na jego wodach wędkować? Jeśli tak to po co jest opłata okręgowa roczna? [2011-01-10 21:06]

Sieciech

składka okresowa roczna miało być :-) [2011-01-10 21:07]

bernal

składka okresowa roczna nic innego jak okręgowa,chyba że się mylę ,ale nie sądzę,zawsze możesz wykupić okręgówkę na wody z którymi nie mamy porozumień i tam wędkować                 np.z mazowieckim,sieradzkim piotrkowskim itp.
[2011-01-10 21:49]

Dla mnie to całe PZW to granda!!!! A już na pewno to że Skierniewice rządzą się na terenie Bzury od Sochaczewa do Wisły... przecież Sochaczewowi bliżej do Płocka niż do Skierniewic - chociażby to te same województwo. Naszym kosztem wędkarzy z Sochaczewa i okolic bogacą się i wydają na imprezy...dziadostwo. Niech sobie na Rawce połapią !!!!
[2011-01-12 09:47]

mafia

Zdaje mi sie że trzeba zmienić nazwe PZW czyli Prywatny Związek Wyzyskiwaczy  wedkarzy

morze lepiej by było wyciągnąc średnią ze wszystkich okręgów i zrobić taką opłate na całą POLSKĘ , a nie jakieś podziały na okręgi . Morz było by drorzej lecz w tedy morzna wedkować po całym kraju i wtedy likwfiduje sie prywatne koła na mazurach i w innych miejscach w polscde.

ps  zrobic akcje nie opłacania kart wedkarskich ,nie dostaną jedzenia to zmądrzeją  mkorze.

[2011-01-12 19:02]

Witaj Paweł. A może założymy swoje stowarzyszenie i podpiszemy porozumienie z okręgiem Płockim i od tego skierniewickiego betonu się odłączymy. Potrzeba 15 osób i trochę wolnego czasu;)
[2011-01-13 10:00]

Składka członkowska 10 zł + to co krzyknie  Płock za porozumienie i podejrzewam, że w 100 byśmy się zmieścili.;)
[2011-01-13 10:03]

mafia

właśnie wolny czas jest pttrzebny ja go nie mam za wiele . wedkuje po całej polsce jak zkończe wcześniej pracę, a zapłacić parę złotych więcej i mieć cały prawie kraj do łowienia  to dlamnie jest ok. lecz jest jeszcze sprawa starych wód tz. pegeerowskich gdzie za każde jezioro płaci sie osobno ,a zarybia je PZW to mnie wkurza bardzo. Musiał by się znaleść jakiś kolega co by to wszystko połączył.

[2011-01-13 22:51]

kwiatek

pzw to złodzieje
[2011-01-14 22:27]

dizzy76

Cześć Kolego!Zrób tak jak ja z kolegami, otóż pojechaliśmy z kolegami do koła w okręgu siedleckim i opłaciliśmy składki i mamy mazowiecki i inne wraz ze skierniewicami:-)
[2011-01-15 20:10]

No właśnie potwierdź mi to jeszcze na 100 %. Bo dzwoniłem do Siedlec i nie mogłem uwierzyć 95 zł składka okręgowa i wody nizinne 65 zł. Porozumeinia podpisane m. in. ze Skierniewicami (czyli Bzura) oraz okręgiem mazowieckim (czyli Utrata i Wisła do Kępy Polskiej - ujście rzeki Mołtawy). Napisz mi czy to prawda?
[2011-01-21 10:23]

dizzy76

Mówią że prawda!!! :-)W końcu jakiś normalny okręg się trafił!Jeszcze rozważaliśmy Kielce ale oni nie podpisali z mazowieckim.... [2011-01-21 12:22]

mafia

A cy to cos zmieni ? czy nie sz koda mam naszego koła wkońcu tyle naszej historj naszego wedkowania i pasji bnaszych kolegów,  poświęcenia wieśka dla młodych, wiem ze nie przekona to nie których lech mi to wystarcza. Sto złoty wiecej na rok  to po przeliczeniu na rok  to nie wiele   jak  potrafimy wydać na sprzęt wedkarski pare tyśi rocznie  i to jest potwierdzone sądą  na wedkuje pl. jednak zmieniam zdanie i sie nie przenosze do innego koła , [2011-01-21 20:21]

Sieciech

Nie każdy wydaje na sprzęt parę tysięcy rocznie. A opłacenie składek w innym okręgu to czysta ekonomia. Jeśli dużo ludzi się przeniesie to może ZO zauważy gdzie popełnił błąd. [2011-01-22 10:57]

mafia

Widzą co ZO  robi to tracimy my i nasze koło ze zwiąsko sie nie wypisujesz a koło tylko zmieniasz , a zatym mniejsza kasa idzie na zarybianie naszych wód w chodakowie. 100 pare złoty podzielić na 365 dni  to na dzień wyjdzie 30 gr . jutro jest zebranie trzeba być i powiedzieć  co mają zrobić wZO  BY TO POPRAWIĆ. zebranie sie zaczyna o 9 .30

[2011-01-22 15:12]

Paweł...ale w tym zmianie koła tez jest metoda....bo w statucie PZW jest w mniej więcej tak napisane, że jeżeli okręg wędkarski nie będzie mógł ze swoich środków realizować celów statutowych to czeka ich rozwiązanie na walnym zgromadzeniu, a po takim rozwiązaniu może wreszcie coś by się zmieniło w liczbie tych okręgów itp. Wiem że raptem parę osób z Sochaczewa, które przecież nie odchodzą z PZW, a które opłacą składkę w innym okręgu nie pozbawią płynności finansowej całego okręgu.....ale może to szansa na to żeby te stare byki ze Skierniewic może coś zrozumieją.
Z drugiej jednak strony po mojej rozmowie z ubiegłego tygodnia z Panem z Mińska Mazowieckiego "koło 13-tka" oni sa w Okręgu Siedleckim, gdzie jest porozumienie i ze Skierniewicami i Mazowieckim (bez dopłat - 157 zł)....no więc po rozmowie z nim okazuje się że w chwili obecnej są świadkami masowej migracji członków okręgu skierniewickiego i łodzkiego do okręgu siedleckiego....podobno przyjmują grupy po 4-6 wędkarzy opłacających u nich składki.....a zatem może skala tego zjawiska nie jest taka mała jakby mogło się wydawać.

Może Panowie ze Skierniewic zorientują się, że w ich kasie brakuje kilkadziesiąt tysięcy złotych, a co najważniejsze zdjagnozują ten problem i wyciągną wnioski na drugi rok. Pozdrawiam
[2011-01-23 19:57]

bernal

oni nigdy nie wyciągną wniosków,a okręg nie będzie działał prawidłowo dopóki działaczami będą niedołężni starcy,ale koledzy to my tych pierdzących w stołki wybraliśmy,zmieńmy to bo cały czas śmierdzi komuną.

[2011-01-23 21:07]

bernal

oni nigdy nie wyciągną wniosków,a okręg nie będzie działał prawidłowo dopóki działaczami będą niedołężni starcy,ale koledzy to my tych pierdzących w stołki wybraliśmy,zmieńmy to bo cały czas śmierdzi komuną.

[2011-01-23 21:07]