Opłata za kartę za 3 lata
utworzono: 2012/03/19 14:35
Mam pytanie posiadam kartę wędkarską od 20lat ale nie oplacalem jej przez trzy lata z braku czasu na wędkowanie :( jakie koszty musze ponieść żeby wyprostować sprawę ?interesuje mnie opłąta na okręg dolnośląski .
[2012-03-19 14:35]oplacasz składkę członkowską plus okręgową i wpisowe,no i może jakąś cegiełkę w zeleżności od koła.
[2012-03-19 14:45]
kol.tomik j. "Karty wędkarskiej" się nie opłaca.Zapewne chodzi kol.o "Legitymacje członkowską". W tym przypadku trzeba będzie zapłacić wpisowe w wysokości 25zł. Wysokość pozostałych opłat jest w każdym Okręgu PZW inna. Polecam stronę internetową. Tam kol.znajdzie wysokości opłat jakie trzeba uiścić w danym okręgu. Powodzenia w nowym sezonie wędkarskim. Pozdrawiam. [2012-03-19 16:24]
Koleżanka ma rację..opłaca się legitymację członkowską. Najprościej iść do swojego koła, wyjąć ok 200 zł i zapłacić. Cegiełka to 20 zł na dobrowolne zarybianie. [2012-03-19 19:05]
tak oczywiście chodzi o legitymację , ale jak to potocznie mówi się ""oplacam kartę "";-))) dziękuje za informacje !wybiore się w najbliższym czasie do swojego koła uregulować opłaty .no i mam nadzieje odkurzyć sprzęt i jechać nad wodę:-))) pozdrawiam [2012-03-20 10:05]
Opłacasz normalnie składki + "kara" w postaci wpisowego ok 25 zł.
Tak 25 zł Tata ma podobną sytuacje ale karta nie opłacana przesz 30 lat :p
[2012-03-20 18:07]
tylko 25 zł tzw ponownego wpisowego i nic wiecej +oczywiscie zktualne opłaty [2012-03-21 15:53]
@Maly123 to tata musi sprawdzić czy posiada kartę wędkarską obecnie obowiązującą. Bo 30 lat temu to nowych odbieranych. np. w Starostwie nie było. [2012-03-21 17:29]
Witam Panowie i Panie ja tez mam taki przypadek to już wiem co zrobić z tego co napisaliście a i tydzień temu wyprała mi się karta z legitymacja to jeżeli chce nowa wyrobić muszę zgłosić w kole czy mogę iść z ta wyprana do urzędu zapłacić i wyrobią mi nowa?
[2012-03-21 20:57]
Witam Panowie i Panie ja tez mam taki przypadek to już wiem co zrobić z tego co napisaliście a i tydzień temu wyprała mi się karta z legitymacja to jeżeli chce nowa wyrobić muszę zgłosić w kole czy mogę iść z ta wyprana do urzędu zapłacić i wyrobią mi nowa?
Po kartę do urzędu a po legitymację do koła wędkarskiego. [2012-03-21 21:22]
Po kartę do urzędu a po legitymację do koła wędkarskiego.
Dokładnie kartę wędkarską wyrobisz nową, a dokładniej duplikat tej co wyprałeś w starostwie powiatowym, lub w urzędzie miasta, koszt ok 10 zł. W razie jak twój nr jest na tej starej nie widoczny, do w twoim kole w twojej dokumentacji powinni go mieć. Ten nr, to twój nr rejestracyjny wędkarza i w urzędzie będą go potrzebowali.
Co do legitymacji, to przy opłacaniu składek, dostaniesz nową. Koszt to ok 5 zł (3 lata temu, ja wyrabiałem sobie nową), i do tej pory jak się dobrze orientuję to cena się nie zmieniła.
Tyle że w obu przypadkach potrzebujesz, aktualne zdjęcia do dowodu.
[2012-03-22 07:30]