Opłata za kartę za 3 lata

/ 13 odpowiedzi

Mam pytanie  posiadam kartę wędkarską  od 20lat ale nie oplacalem jej przez trzy lata z braku czasu na wędkowanie :( jakie koszty musze ponieść żeby wyprostować sprawę   ?interesuje mnie opłąta na  okręg dolnośląski .

Grzegorz123

oplacasz składkę członkowską plus okręgową i wpisowe,no i może jakąś cegiełkę w zeleżności od koła. (2012/03/19 14:45)

dendrobena

kol.tomik j. "Karty wędkarskiej" się nie opłaca.Zapewne chodzi kol.o "Legitymacje członkowską". W tym przypadku trzeba będzie zapłacić wpisowe w wysokości 25zł. Wysokość pozostałych opłat jest w każdym Okręgu PZW inna. Polecam stronę internetową. Tam kol.znajdzie wysokości opłat jakie trzeba uiścić w danym okręgu. Powodzenia w nowym sezonie wędkarskim. Pozdrawiam. (2012/03/19 16:24)

u?ytkownik77866

(2012/03/19 17:55)

mastifff

Koleżanka ma rację..opłaca się legitymację członkowską. Najprościej iść do swojego koła, wyjąć ok 200 zł i zapłacić. Cegiełka to 20 zł na dobrowolne zarybianie. (2012/03/19 19:05)

withanight88

Opłacasz normalnie składki + "kara" w postaci wpisowego ok 25 zł. (2012/03/19 19:45)

tomik j

tak oczywiście chodzi o  legitymację , ale jak to potocznie mówi się ""oplacam kartę "";-))) dziękuje za informacje !wybiore się w najbliższym czasie do swojego koła uregulować opłaty .no i mam nadzieje odkurzyć sprzęt i jechać nad wodę:-))) pozdrawiam (2012/03/20 10:05)

Maly123

Opłacasz normalnie składki + "kara" w postaci wpisowego ok 25 zł.

Tak 25 zł Tata ma podobną sytuacje ale karta nie opłacana przesz 30 lat :p (2012/03/20 18:07)

owczarki

tylko 25 zł tzw ponownego wpisowego i nic wiecej +oczywiscie zktualne opłaty  (2012/03/21 15:53)

Jack14

@Maly123 to tata musi sprawdzić czy posiada kartę wędkarską obecnie obowiązującą. Bo 30 lat temu to nowych odbieranych. np. w Starostwie nie było. (2012/03/21 17:29)

przemek1820

Witam Panowie i Panie ja tez mam taki przypadek to już wiem co zrobić z tego co napisaliście a i tydzień temu wyprała mi się karta z legitymacja to jeżeli chce nowa wyrobić muszę zgłosić w kole czy mogę iść z ta wyprana do urzędu zapłacić i wyrobią mi nowa? (2012/03/21 20:57)

withanight88

Witam Panowie i Panie ja tez mam taki przypadek to już wiem co zrobić z tego co napisaliście a i tydzień temu wyprała mi się karta z legitymacja to jeżeli chce nowa wyrobić muszę zgłosić w kole czy mogę iść z ta wyprana do urzędu zapłacić i wyrobią mi nowa?

Po kartę do urzędu a po legitymację do koła wędkarskiego. (2012/03/21 21:22)

Artur z Ketrzyna

Witam Panowie i Panie ja tez mam taki przypadek to już wiem co zrobić z tego co napisaliście a i tydzień temu wyprała mi się karta z legitymacja to jeżeli chce nowa wyrobić muszę zgłosić w kole czy mogę iść z ta wyprana do urzędu zapłacić i wyrobią mi nowa?

Po kartę do urzędu a po legitymację do koła wędkarskiego.

Dokładnie kartę wędkarską wyrobisz nową, a dokładniej duplikat tej co wyprałeś w starostwie powiatowym, lub w urzędzie miasta, koszt ok 10 zł. W razie jak twój nr jest na tej starej nie widoczny, do w twoim kole w twojej dokumentacji powinni go mieć. Ten nr, to twój nr rejestracyjny wędkarza i w urzędzie będą go potrzebowali.
Co do legitymacji, to przy opłacaniu składek, dostaniesz nową. Koszt to ok 5 zł (3 lata temu, ja wyrabiałem sobie nową), i do tej pory jak się dobrze orientuję to cena się nie zmieniła.
Tyle że w obu przypadkach potrzebujesz, aktualne zdjęcia do dowodu. (2012/03/22 07:30)

Wladeczek

Kolego zapraszam do koła w którym byłeś 3-tata temu lub do najbliższego koła.Opłaty to na pewno 25 zł. wpisowego,64 zł.składki członkowskiej okręgowej i opłaty za wędkowanie w wysokości odpowiedniej dla Twojego okręgu  ozdwawiam (2012/03/27 17:05)