Okulary polaryzacyjne przy wadzie wzroku

/ 23 odpowiedzi / 3 zdjęć
Witam wszystkich,
otóż chciałbym zapytać jak koledzy rozwiązujecie ten problem?
ja nakładam jedne na drugie co jest bardzo uciążliwe przy dłuższym wędkowaniu
jak jest z nakładkami polaryzacyjnymi? a może ma ktoś inne rozwiązanie...

halski021

Ja używam nakładek polaryzacyjnych. (2013/03/04 12:29)

Jakub Woś

Jeśli nie masz soczewek kontaktowych to najpopularniejszym sposobem są nakładki na okulary. (2013/03/04 12:32)

pawelz

Mozna kupic oprawki z przeznaczonymi dla nich nasadkami (takie na magnesy).
Mozna tez (jak ktos ma wiecej kasy) kupic okulary polaryzacyjne z korekcja wzroku.
Sam sie przymierzalem, ale warunek w moim przypadku byl jeden. Mialy miec biale szkla. Niestety jeszcze takich nie robia :). A wozenie kilku par nie bardzo mi sie podoba. (2013/03/04 12:32)

obcy91

Nakładki są G.... warte... Noszę okulary całymi dniami, kupiłem nakładki, ale nic to nie dało, ponieważ światło wpada bokami, dekoncentrujące to. Najlepsze okulary są przylegające do twarzy, ma się wtedy pełne zacienie oczu przez co zdecydowanie polepsza się widoczność.

Teraz gdy zakładam zwykłe okulary polaryzacyjne ściągam okulary korekcyjne.

Widziałem, są okulary polaryzacyjne mieszczące zwykłe okulary korekcyjne. Czyli tak jak Ty zakładasz jedne na drugie. Z tym że te wyżej są jakby "pokrowcem" dla Twoich stałych oczu. (2013/03/04 12:49)

pawelz

Jakbym mial wydac 270 zl to wolalbym dolozyc 100 zl i kupic korekcyjne z polaryzacja. Problemem jest wowczas lowienie o swicie i zmroku. Potrzebna druga para zwyklych okularow. Ale zadne nasadki czy tego typu wynalazki nie wytrzymuja konkurencji z korekcyjnymi polaroidami. mam znajomych przy kasie ktorzy to przecwiczyli i stwierdzili, ze jesli kogos stac to tylko korekcja z polaryzacja. Kiedys to kosztowalo kupe kasy, teraz jest coraz tansze (2013/03/04 13:40)

trojan24

Tylko i wyłącznie korekcja + polar. Nie kombinuj bo to strata czasu i kasy a i tak na koniec  po wielu porazkach kupisz u optyka. Ja juz ten temat przerabialem. Niestety koszt to około 500 zl  (2013/03/04 14:29)

u?ytkownik55974

No właśnie, ja też takowe zrobiłem ,bo szkoda zachodu z kombinowaniem i czasem, a tak szybko i po bólu, a koszt poniosłem o 50zł więcej nisz kolega ,naprawdę warto i wygoda. (2013/03/04 18:46)

grzesiek-12

dzięki za odpowiedzi
no cena mnie trochę przeraża co jak co ale 500 PLN dla studenta piechotą nie chodzi :), wydaje mi się to najwygodniejsze rozwiązanie. Będę chciał sobie zakupić takie okulary, ale to raczej nie w najbliższej przyszłości.

mam pytanie odnośnie zmiany wady wzorku jak to jest w takim wypadku ze szkłami? (2013/03/05 14:02)

u?ytkownik128179

Panowie a gdzie takie nakładki można zakupić? Okulary z podanego linku troche drogawe jak dla mnie szukam tańszego rozwiązania. (2013/03/05 14:42)

86daniel86

a co powiecie na takie rozwiązanie ?
http://allegro.pl/okulary-fischer-fs-28-polaryzacja-korekcja-gratisy-i3061658264.html (2013/03/06 10:13)

HeadAche

a co powiecie na takie rozwiązanie ?
http://allegro.pl/okulary-fischer-fs-28-polaryzacja-korekcja-gratisy-i3061658264.html

Poza jednym słowem "korekcja"  w tytule aukcji nie doczytałem sie nic na temam korekcji wady wzroku.

(2013/03/06 21:44)

PanSawik

Poza jednym słowem "korekcja"  w tytule aukcji nie doczytałem sie nic na temam korekcji wady wzroku.

Do korekcji używasz dodatkowych ramek montowanych wewnątrz oprawki. Są w zestawie tylko musisz udać się do optyka, by zamontował Ci szkiełka jakie tylko będziesz tam chciał :) (2013/03/06 23:23)

86daniel86

dokładnie szkła trzeba u optyka wstawić w dołączoną ramkę.
używał ktoś ich albo podobnych ?  (2013/03/07 12:10)

trojan24

dzięki za odpowiedzi
no cena mnie trochę przeraża co jak co ale 500 PLN dla studenta piechotą nie chodzi :), wydaje mi się to najwygodniejsze rozwiązanie. Będę chciał sobie zakupić takie okulary, ale to raczej nie w najbliższej przyszłości.

mam pytanie odnośnie zmiany wady wzorku jak to jest w takim wypadku ze szkłami?

A co dokładnie masz na myśli ?? ,,Cena jest wysoka ,, Tyle to ja zapłaciłem ale to nie znaczy że niema tańszej opcji. Proponuje ci wybrać się do optyka i po prostu zapytać.  (2013/03/09 09:54)

trojan24

dzięki za odpowiedzi

mam pytanie odnośnie zmiany wady wzorku jak to jest w takim wypadku ze szkłami?

A co dokładnie masz na myśli ?? ,,Cena jest wysoka ,, Tyle to ja zapłaciłem ale to nie znaczy że niema tańszej opcji. Proponuje ci wybrać się do optyka i po prostu zapytać.  (2013/03/09 09:57)

krux

Witam, tak się składa że łowię ryby i jednocześnie prowadzę salon optyczny. W zasadzie badziewną polaryzację można kupić już od 15 złotych ( o tym czy taki produkt spełnia warunki i czy jest zdrowy nie mi dyskutować , okulary bez atestów kupujemy na własną odpowiedzialność ) , w momencie wystąpienia wady można zakupić okulary polaryzacyjne z wkładką na szkła korekcyjne i jest to chyba najwygodniejsze i najtańsze rozwiązanie.W razie pytań proszę pisać na : okulares@gmail.comPozdrawiam serdecznie.Paweł Kruk (2014/05/22 09:17)

darek-salamon

Szeroki wybór okularów ma Solsken.Od wedkarskich po rowerowe. (2014/06/12 12:02)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

misiaczek1979

Mam wadę wzroku -3,5. Udałem się do dobrego salonu optycznego w celu zakupu soczewek. Soczewki już mam, okulary polaryzacyjne na nosie i pełny relaks ze spiningiem w ręku:) Pozdrawiam. (2014/06/16 09:24)

patryk-kociemba

Ja miałem podobny problem, udałem się do optyka i dostałem nakładki polaryzacyjne na okulary, i to dopasowane do moich oprawek( ale nie takie duże tylko wąskie) które idealnie wchodzą pod czapkę z daszkiem.

pozdrawiam

(2014/06/16 10:48)

LeoAmator

Tak ja też korzystam z nakładek na okulary i jest to dobre rozwiązanie .Zawsze można unieść jak zaistnieje potrzeba np.po zmierzchu i w niczym to nie przeszkadza.Ja mam coś takiegohttp://bass-sklep.pl/nakladki-polaryzacyjne-solano-fl-1211-duplikat-1-9102.html (2014/06/19 00:54)