Okręg Poznań - szukam fajnego jeziora.

/ 1 odpowiedzi
Witam,
w roku 2025 planuję  wykupić  znaczek na Okręg Poznań , ale póki co  jeziora, które odwiedziłem  okazały się generalnie puste. 
To raz a po drugie woda w nich była zielona jak zupa. 
 Po trzecie był często problem z wodowaniem łódki , często nie dało się biwakować , ale mimo tych problemów moje  wody w okręgu macierzystym są  totalnie puste  dlatego planuje  wyjazdy po 300 km żeby choć okonków 15 cm połowić.  
Dlatego zgłaszam się z pytaniem do kolegów po kiju znających  wody tegoż okręgu aby pomogli mi i podpowiedzieli które jeziora są godne uwagi.  
Interesuje mnie :
 -możliwość wodowania łodzi+ parkowania  oczywiście po wędkarsku normalnie za darmowo
- żeby szło rozbić namiocik na 1 czy 2 nocki, bo jak walne 250 km to żeby nie spalać paliwa na pusto
-fajnie jakby były silniki spalinowe dopuszczone ale elektryk też może być
-było trochę drapieżnika
- woda była w okresie letnim , przejrzyste chociaż na metr czyli stojąc do kolan w wodzie było widać stopy
-najważniejsze było zielsko w wodzie , kapelony , moczara i  inne zielsko. 

Jeziora jakie  już  zaliczyłem to Wojnowice , Witosław , Wonieść , Jezierzyce , Drzeczkowskie , Swierczynskie, Ziemnice, Zbęchy ,Dolskie , Cichowo , Mórka i trzy z tych jezior  są  w miarę  ale to nie to czego szukam.