Witam, w roku 2025 planuję wykupić znaczek na Okręg Poznań , ale póki co jeziora, które odwiedziłem okazały się generalnie puste. To raz a po drugie woda w nich była zielona jak zupa. Po trzecie był często problem z wodowaniem łódki , często nie dało się biwakować , ale mimo tych problemów moje wody w okręgu macierzystym są totalnie puste dlatego planuje wyjazdy po 300 km żeby choć okonków 15 cm połowić. Dlatego zgłaszam się z pytaniem do kolegów po kiju znających wody tegoż okręgu aby pomogli mi i podpowiedzieli które jeziora są godne uwagi. Interesuje mnie : -możliwość wodowania łodzi+ parkowania oczywiście po wędkarsku normalnie za darmowo - żeby szło rozbić namiocik na 1 czy 2 nocki, bo jak walne 250 km to żeby nie spalać paliwa na pusto -fajnie jakby były silniki spalinowe dopuszczone ale elektryk też może być -było trochę drapieżnika - woda była w okresie letnim , przejrzyste chociaż na metr czyli stojąc do kolan w wodzie było widać stopy -najważniejsze było zielsko w wodzie , kapelony , moczara i inne zielsko.
Jeziora jakie już zaliczyłem to Wojnowice , Witosław , Wonieść , Jezierzyce , Drzeczkowskie , Swierczynskie, Ziemnice, Zbęchy ,Dolskie , Cichowo , Mórka i trzy z tych jezior są w miarę ale to nie to czego szukam.