Okolice Piły - spinning
utworzono: 2010/11/08 11:05
Witam wszyskich na mam pytanko gdzie na spinning w okolicach Piły i czy macie jakies wyniku w polowie drapieznikow w ostatnim czasie pozdrwiam i dziekuje za podpowiedzi [2010-11-08 11:05]
Ja bym Ci polecił Płotki i Jezioro Wapieńskie za Skórką, na którym możesz liczyć na dobre wyniki, ale trzeba znać wodę bo jest to duże i długie jezioro.Ułatwione masz zadanie jeśli masz swoją łódź. A z wynikami to słabo, łowiłem ostatnio na Piachach i tylko pistolet.
[2010-11-08 14:52]
W samej Pile na Gwdę, co rusz widzę tam strzały jakiś większych drapieżników. Nie wiem może to bolenie, może szczupaki ale myślę, że miejska część Gwdy nie jest doceniana przez spinningistów, nie wiem dlaczego. Z wód stojących polecam jezioro Bąblino przy dor4dze nr 180 na odcinku Piła - Trzcianka, ostatnio podobno łowią dużo ładnych szczupaków. Jednak łowią na żywca, myślę, że na spinning tez udałoby się coś wyholować.
[2010-11-08 14:57]
Dzieki za rady byłem dzisiaj na Piachach i ani jednego uderzenia a co do Wapieńskiego do od której strony? dzieki i pozdrawiam [2010-11-09 12:31]
Piaszczyste to jezioro, które nie zachęca. Nie dziwię się, że żadnego uderzenia. Ten typ wody to następna wysychająca kałuża, oczywiście to nie ma wpływu na ilość brań, jednak same łowisko nie przyciąga. Jezioro Stobno już zdecydowanie bardziej, szczególnie przez bardziej rozwiniętą linie brzegową.
[2010-11-09 15:47]
Na końcach jeziora jest najlepiej.
Od strony Skórki tam gdzie są takie domki jednorodzinne u góry koło jeziora na dole, są lilie wodne i dużo zarośli i tam siedzi dużo dużego szczupaka. A z 2 str tam to jest od strony Zelgniewa chyba nie jestem pewien tam prawie nikt nie łowi i tez są dobre wyniki.
Wszędzie możesz się tam spodziewać szczupłego.
Ale im głębiej tym większa szansa na dużą sztukę choć nie zawsze.
Ja na piachy się będę wybierał weekend, ale nie nastawiam się na jakieś oszałamiające wyniki, poprostu jest blisko.
pozdrawiam :)
[2010-11-09 19:59]
Dzięki panowie za podpowiedzi jurto sie gdzies wybiore ale jeszcze nie wiem gdzie chyba sprobuje Wapienskie ma nadzieje ze cos sie bedzie działo. Jeśli możliwe proszę o dalsze podpowiedzi i i wieści jak u Was z wynikami.Pozdrawiam i życzę powodzenia [2010-11-09 20:41]
Witam kolegów,byłem dzsiaj na Wapeńskim ale bez efektów.Drapieżnik ładnie ganiał ale za pasem zielska którego jeszcze bardzo dużo, prawdopodobne że, z łodzi bylyby efekty. Jeden z napotkanych wedkarzy łowiący na żywca miał dwa takie po 50 cm. pozdrawiam i czekam na info od was. [2010-11-10 14:38]
Byłem od strony Skórki polecam choc nic nie złapałem, a ty kolego gdzie jeżdzisz na rybki? pozdrawiam [2010-11-10 15:05]
Dawno nigdzie nie byłem bo mam problem z korzonkami, głównie łowię na płotkach i zalewie , moim zdaniem więcej miejscówek ciekawych jest od strony Zelgniewa [2010-11-10 16:51]
Tak jak mówiłem, jak ktoś ma łódź to ułatwione zadanie, lepiej.
Jutro idę chyba nad zalew, ale na żywca. Zobaczymy może coś się zaczepi.
Dawno nie byłem na Wapieńskim, bo nie mam teraz transportu i zostają jeziora te leżące bliżej.
Ale właśnie tam łowiłem swoje pierwsze szczupaki : )
[2010-11-10 17:28]
Jutro wybieran sie na 2 godzinki na starorzecze Noteci kolo Stobna a jesli kobieta zezwoli to może pózniej z żywczykiem na Wapieńskie.Dam zna jak wyniki i czekam na wasz news. [2010-11-10 20:50]
Witam na statororzeczu ładnie gryzły garbuski, kilka pod 30 za to na Wapieńskim ani brania czekam na wiesci od kolegów.pozrawiam [2010-11-11 14:28]
Witam na statororzeczu ładnie gryzły garbuski, kilka pod 30 za to na Wapieńskim ani brania czekam na wiesci od kolegów.pozrawiam [2010-11-11 14:28]
cześć dzisiaj byłem ze spinningiem na wapieńskim i oczywiście bez brania łowią tylko z łodek i to tylko w okolicach zelgniewa i skórki [2010-11-11 21:35]
Ja byłem na zalewie bez brania i na godzinę na Jachnie też bez brania- metoda żywiec..
[2010-11-11 22:19]
Nie byłem ale słyszałem, że na stobieńskim starorzeczu właśnie ruszyły się garbuski, ale podobno też biało ryb nieźle bierze. Ten temat działa na mnie jak zanęta, chyba w końcu wybiorę się gdzieś na ryby.
[2010-11-12 14:36]
Na stobienskim starorzeczu dzisiaj troszke okonkow ale niestety małe pozdrawiam [2010-11-15 20:12]
Dzisiejsze efekty na Zabrodziu 1 szczupaczek 42 cm. Oprócz tego nic wiecej nawet brania czekam na wasze wpisy. [2010-11-21 14:46]