(2013/09/01 12:05)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
prosze bardzo :)
prosze bardzo :)
żywce
Cześć. Mam pytanie Czy łowił z was ktoś na Odrze w miejscowości Cisek??
Jak tam z dojechanie samochodem czy są jakieść dojścia do rzeki ??
No i czy tam coś się dzieje ??
(2013/09/03 01:32)
Witam, na tym odcinku od śluzy do mostu remontowanego dawniej drewnianego (bierawa) intesywnie kopie barka wiec nie polecam tego odcinka Pozdrawiam
(2013/09/03 17:54)
zywce czy trupki? bo ja akurat na rzece zawsze zarzucam trupka, zazwyczaj ukleje lub plotke 10-15cm, w tym roku na Rogach trafilem tylko 2 sandacze ledwo wymiarowe na to... a 3 lata temu jeden bydlak w srodku dnia wzial mi na 20cm ukleje...po 10 minutach walki strzelila plecionka :/...zapewne w granicach tych sztuk na Twoich zdjeciach...nie pokazal mi sie nawet :(
Żywce 30cm+ sztywne morskie kije plecionka 0,50 mocny kołowrotek inaczej nie ma sie co nastawiac na suma bo podchodza ponad dwu metrowe wiec sprzet musi byc konkretny
na sandacza zarzucam zawsze na zywa przeszyta ukleje trafilo sie kilka sandałów ale bez wymiaru ale w taka ukleje ostatnio wyciagalem klenie 50+cm
Pozdrawiam
(2013/09/03 18:00)Dzięki za szybką odpowiedz.
W takim razie wybiorę się chyba na Odrę w Kędzierzynie Kożlu.
Pozdrawiam
(2013/09/04 00:07)Przypomne wszystkim że jeszcze do konca tego miesiaca lewy brzeg patrzac z nurtem od mostu drogowoego do kanalu gliwickego jest w weekendy wylaczony z wedkowania lowienie w tym okresie kosztuje 200zł i wszystkie ryby trzeba wypuscić widzialem kilka razy jak wlepiaja takie mandaty miejscowy dostaje poczuczenie i sie musi zwina my z katowickiego odrazu mandat
Co do leszcza polecam jakas zanete leszczowa na rzeke lub sama baze na rzeke i dodatek marcela carmel mozna dodatkowo rozmieszac z melasa i duzo robactwa to podstawa pinka pinka pinka na hak 2-3 mady i na koniec jedna pinka
aaaa i szanse masz nie tylko na leszcza bierze na to brzana, swinka, klen , duza ploc , a zdarzaly sie zablonkane sandacze na bialego
i jest jedna zasada której ja sie trzymam od kilku lat dlugie przypony 60+cm i male haki
stosuje tylko Gamakatsu LS-1810* 16 14 12 małe sa to haki cienke i bardzo ostre przy kazdym braniu praktycznie nie trzeba zacinac ryba sama sie zacina
co do stanu wody sprawdzisz ja na pogodynka.pl ale na tym odcinku pomiedzy sluzami widac w ciagu dnia jak woda opada i poziom sie podnosi
(2013/09/05 21:03)kolejny raport z odry od 06.09 okolo godziny 15 do 08.09 godziny 8 rano
jak zwykle ludzi tyle ze stanowisk brak stan wody uciag i czystosc standartowa bez wiekszych zmian na białą tybe za dnia totalna porazna ryba nie brała ktos tam zlapal jakies pojedyncze sztuki nocka z piatku na sobote sum nie doholowany do brzegu spio sie jakies 3-4 metry od brzegu soboty na niedziele wyciagniety 115cm i to tyle z tego weekendu Pozdrawiam
(2013/09/08 21:10)kolejny raport z odry od 06.09 okolo godziny 15 do 08.09 godziny 8 rano
jak zwykle ludzi tyle ze stanowisk brak stan wody uciag i czystosc standartowa bez wiekszych zmian na białą tybe za dnia totalna porazna ryba nie brała ktos tam zlapal jakies pojedyncze sztuki nocka z piatku na sobote sum nie doholowany do brzegu spio sie jakies 3-4 metry od brzegu soboty na niedziele wyciagniety 115cm i to tyle z tego weekendu Pozdrawiam
kolejny raport z odry od 06.09 okolo godziny 15 do 08.09 godziny 8 rano
hmmm...qrcze ...a miałem jechać do KK w środę po południu posiedzieć :-)
Ircowiec - dojazd do wody nie zminił sie na przestrzeni ostatnich lat??? czy są jakies nowe wjazdy porobione/ lub nowe zakazy wjazdu wkopane?
6 lat temu nie lowilem na odrze wiec nie pomoge
(2013/09/09 17:49)