Witam,
29.06.2013 10:00 Rano zajechałem na Odrę w Kędzierzynie-Koźlu prawy brzeg rzeki patrząc z nurtem (lewy wyłączony z wędkowania w weekendy: (() miejsce 50m za wpływającą rzeczką za mostem kolejowym. Stan wody normalny (woda opadająca) nurt bardzo mocny koszyki 120g ściągało, z nurtem dużo brudu zielska trawy oklejającej żyłki i wyglądało, że wypływało to z ów wspomnianej rzeczki, brań praktycznie zero, nawet jak by się coś złapało ciężko do wyciągnięcia żyłka tak oklejona ze momentalnie zapychało przelotki i nie było możliwości dalszego zwijania żyłki: /, godzina 18: 00+ dojechało kilka znajomych padła decyzja o zmianie miejsca pojechaliśmy jakieś 300m za Kanał Gliwicki (odcinek opolski) nurt nadal mocny śmieci nie, co mniej efekty hmm na rasówkę brak brań na ukleje zero brań, na pinkę w sumie złapaliśmy kilka leszczy i krąpi od 10cm do 50Cm+ ogólnie bardzo słabo jak się ściemniło brania ucichły dopiero o świcie zaczęły znowu brać w sobotę pogoda piękna słoneczna ciepło na tyle, że intensywna opalenizna jest:) większość nocy bezchmurnie (noc chłodna około 12C) potem zaczęły nadciągać chmury następnie mżawka mocny wiatr i opady deszczu około 8: 00 z powodu złej pogody zakończenie wędkowania a szkoda, bo plany był inne:/.
Wędkarzy jak na zawodach problem z miejscówkami do wędkowania
Pozdrawiam
P.S czekam na wasze relacje z wypadów na Odrę
(2013/06/30 16:25)wczoraj na DS w Rogach za mostem z 15 leszczykow, niestety sztuki małe w granicach 20-37cm, poziom wody wczoraj 216, dzis jest podobno 190...ktos wie co sie dzieje ze stan o metr nizszy od standardowego?
Witam ponownie,
Wypad odbył się 05,06,07 piątek, sobota, niedziela standardowo prawa strona odry patrząc z nurtem Kędzierzyn-koźle ok 200m przed mostem kolejowym.
Piątek - pogoda bardzo ładna, nurt wody jak i poziom normalny, dwa kije na białą rybę, dwa na drapieżnika, na białą sporadyczne brania małe leszczyki, okonie, brzana, świnka na drapieżnika (na ukleje) 4 ładnie klenie wszystkie sporo ponad 40cm przez całą noc cisza pojedyncze brania małe leszczyki nad ranem pogoda się psuje jeden sandacz 46cm
Sobota - leje dojść długo stan odry wyraźnie się dźwiga 20-30 cm nurt większy i przez całą sobotę totalne bezrybie: / na noc wyciągamy kije (idą śmieci kłody krzaki) i idziemy spać
Niedziela - od 4 zaczynamy łowić i ryba bierze małe, średnie, większe leszcze, brzany, świnki, okonie pogoda bardzo ładna stan odry i nurt normalny
Godzina 15+ zwijamy obozowisko i koniec łowienia jednym słowem nie było się, czym pochwalić, ale po ryby to do sklepu a nie nad wodę:)
P.S z soboty na niedzielę przyjechała ekipa na suma ustawili ssie kilkadziesiąt metrów od nas rezultat złapali 3 sumy wszystkie ponad metr największy 140cm+
Pozdrawiam
(2013/07/09 21:22)
Witam,kumple byli w Rogach od niedzieli do dzisiaj.Lowili 50m przed mostem po lewej stronie patrzac z nurtem rzeki.Przyjechali niesamowicie zadowoleni,trodno powiedziec czego nie zlowili,byly kielbie,ukleje,swinki,krapie,brzany,klenie,jazie,sandacze,sumy,mase okonia,plocie i leszcze...niestety wszystkie ryby w wieku przedszkolnym,wyjatkiem byly leszcze ktorych miara wahala sie miedzy 40cm a 49cm,czyli jak na odre to nic specjalnego....ponoc byly chwile,ze nie rzucali wedek zeby spokojnie papierocha zapalic....Ryby braly od wczesnego rana do wieczora w nocy kompletna posucha....Juz dawno nie widzialem tak szczesliwych wedkarzy wracajacych z ryb....ryby male,ale bran na tyle duzo,ze pewnie naladowali akumulatory i starczy im do wrzesnia...Pozdrowionka
a może ktoś napisać jak z uciągiem?
Słuchaj jak ja byłem w weekend to koszyki 70-80g wystarczały
Witam,
Sobota od godziny 12: 00 niedziela do godziny 18: 00 miejsce standardowe
Woda spokojna z małym uciągiem pogoda sobota tragiczna jak zaczęło o 15 lać to skończyło nie wiem, kiedy bo poszedłem spać:), co do ryby słabo sama drobnica małe/średnie leszcze, krąpie, okonie, świnki, płotki drapieżnika brak
Niedziela pogoda już dużo, dużo lepsza jak w sobotę dużo słońca, ale porywisty wiatr
Ryba drapieżnika brak (na ukleje) z białej ryby sporo okoni leszcze (jeden 40+, 50+), płotki (jedna 36cm), swinki, brzany
Czyli znów rewelacji nie było następna wyprawa polowanie na suma zobaczymy, co będzie
Pozdrawiam
(2013/07/16 21:16)Co weekend jestem i nigdy nie wracam bez ryby ostatnia zdobycz 140cm 18kg sum
a standartowo leszcze, brzany, swinki, klenie, sporadycznie sandacz
Pozdrawiam
(2013/08/20 15:58)Jakieś nowe wieści znad wody w KK??Bylem w zeszlym tyg.koszyk 80gr.byl ok.Byla jedna duza ploc i spora swinka,kilka powiedzmy leszczy,jednak zaden nie przekroczyl 50cm,trafil sie i prawie miarowy sandacz(45cm),bylo tez trosze drobnicy..Jak na kilkanascie godz.wedkowania to nie za wiele jak na odre....W nocy calkowite bezrybie.Osobiscie nie bylem zachwycony,ale pewnie dla innych to prawie szczyt marzen.Tak czy siak tesknie za Odra w Rogach sprzed kilku lat:( (2013/08/21 00:14)
Jakieś nowe wieści znad wody w KK??Bylem w zeszlym tyg.koszyk 80gr.byl ok.Byla jedna duza ploc i spora swinka,kilka powiedzmy leszczy,jednak zaden nie przekroczyl 50cm,trafil sie i prawie miarowy sandacz(45cm),bylo tez trosze drobnicy..Jak na kilkanascie godz.wedkowania to nie za wiele jak na odre....W nocy calkowite bezrybie.Osobiscie nie bylem zachwycony,ale pewnie dla innych to prawie szczyt marzen.Tak czy siak tesknie za Odra w Rogach sprzed kilku lat:( (2013/08/21 00:14)
Co weekend jestem i nigdy nie wracam bez ryby ostatnia zdobycz 140cm 18kg sum
a standartowo leszcze, brzany, swinki, klenie, sporadycznie sandacz
Pozdrawiam
Cześć łowie na śląskim odcinku a co w januszkowicach nie mam pojecia
co do ryby nie narzekam sum 1,4m leszcze swinki brzany zawsze jest jakas ryba tylko ludzi zaczyna jezdzic wiecej niz jest stanowisk :/
(2013/08/25 12:57)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.