Mam pytanie. Czy istnieje przepis dotyczacy ilosci oraz czasu kiedy i gdze mozna odlawiac rybe. Pieje do tego gdyz na ,,moim,, jeziorze ZABORSKO PLON gospodarstwo rybne ,,miedwie,, odlowiono 1.5 tony ryby. Jezioro umarlo. CZ TO JEST ZGODNE Z PRAWEM.
TO JEST CHORE !!! Powinno sie zabronic takich odlowow!
Podobnie jak u mnie jest taki pan dzierżawca który nie zna limitu i nic mu nie można zrobić
Ten gośc myśli po prl-owsku,istny debil,mając rybne łowisko można zarobic nie tracąc ryb z łowiska,kasiora by strumieniami spływała jakby rybka była w łowisku,bo wielu z nas chciałoby odpłatnie przeżyc przygodę z wielką rybą,ja na szczęście doznałem dawki adrenaliny czego wszystkim życzę.(2011/09/18 19:33)
w województwie pomorskim pzw robiło odłów kontrolowany,ale czym? za pomocą agregata! to jest dopiero chore
Odłowy powinny przebiegać w obecności fachowców i członków kół,a przebieg z odłowu ma być dokumentowany.W innym przypadku ,niby wszysko w imieniu prawa,ale ...Nie może byc tak że połowa stawów komercyjnych ma tarlaki z danych zbiornków po odłowach.
Odłowy powinny miec na celu zbadanie populacji danych ryb w danym zbiorniku.To po co wpisujemy w karcie złowione ryby ?
Z odłowów z danego zbiornika zarybia sie inne zbiorniki --to po co przepisy, że żywca można pozyskać z zbiornika na którym bedzie on wykorzystany? Itd....
Nie mam pojęcia jakie przepisy to regulują i jaki cel ma to wszystko.Jeśli ktoś sie tym interesuje i ma coś ciekawego do powiedzenia --to chętnie poczytam.....sam jestem ciekaw...
(2011/09/19 11:22)