Zaloguj się do konta

Od kiedy na szczupaka ?

utworzono: 2011/04/27 20:11
KOPER78

SEZON NA SZCZUPAKA PILNE!!!
PANOWIE I PANIE JAK TO Z TYM SEZONEM PRAWNIE RUSZAMY OD 1-MAJA CZY JAK TO DZIADKOWIE POWIADAJĄ PIERWSZY W ŚWIĘTA ZACZYNAMY W SOBOTĘ CZYLI 30-TEGO KWIETNIA????
PROSZĘ O ODPOWIEDZI
[2011-04-27 20:11]

Może dziesiąty raz odpiszemy, ale ok. Sezon na łowienie szczupaka rozpoczynamy w NIEDZIELĘ 1 maja.  [2011-04-27 20:13]

Zgodnie z przepisami ustawy O rybactwie śródlądowym oraz Regulaminu Amatorskiego Połowu Ryb, które stanowią, że ,,Jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego dla określonego gatunku ryb przypada na dzień ustawowo wolny od pracy okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień’’ Zarząd Główny PZW komunikuje, że pierwszym dniem połowu szczupaka będzie w bieżącym roku dzień 1 maja. Wynika to z tego, iż ostatni dzień okresu ochronnego dla szczupaka, czyli 30 kwietnia, wypada w sobotę, a ta nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy.

Antoni Kustusz
rzecznik prasowy ZG PZW [2011-04-27 20:14]

mielec

Zgodnie z przepisami ustawy O rybactwie śródlądowym oraz Regulaminu Amatorskiego Połowu Ryb, które stanowią, że ,,Jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego dla określonego gatunku ryb przypada na dzień ustawowo wolny od pracy okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień’’ Zarząd Główny PZW komunikuje, że pierwszym dniem połowu szczupaka będzie w bieżącym roku dzień 1 maja. Wynika to z tego, iż ostatni dzień okresu ochronnego dla szczupaka, czyli 30 kwietnia, wypada w sobotę, a ta nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy.

Antoni Kustusz
rzecznik prasowy ZG PZW

łameryka Łotkryto
[2011-04-27 20:28]

pilatto

chyba mnie rozerwie

10000000 razy to samo

czy ludzie są debilami czy leniwi czy to prowokacja, nie wiem...

Ja pierdziele, ... no nie wytrzymam

[2011-04-27 21:29]

ryukon1975

Młodzieńcza fantazja:).Kiedyś też tak miałem,myślałem że szczupak to najwłaściwsza ryba świata a tak naprawdę to pazerny drapieżnik który daje sie złapać każdemu jeśli tylko występuje w łowisku i żeruje.Dodam że łapie wszystko co mu się mieści w pysku a nawet to czego nie może połknąć.
[2011-04-27 22:00]

bodzinski

poszukać kolego... jest napisane na forum że 1 maja łowimy
[2011-04-27 22:02]

KOPER78

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI..... I TYM WYROZUMIAŁYM I TYM MNIEJ POZDRAWIAM :)
[2011-04-28 03:25]