Witam kolegów! Chciałbym się dowiedzieć jakie modele obrotówek polecacie na wiosennego szczupaka. Ja używałem z serii Dragon Veltica z mizernymi skutkami.
Poleciłbym ci blaszki z firmy D.A.M modele EFFZETT, wielkość to już zależy od gustu ja używam mniejszych, bo oprócz szczupaków dobrze wabią klenie i okonki pozdrawiam Karol. (2011/02/21 13:48)
ja bym polecił Aglię firmy Mepps Białą rewelacyjna wirówka,bardzo skuteczna,nigry mnie nie zawiodła ale fakt w tej cenia można niezłego woblerka kupic (2011/02/21 19:20)
A mi się wydaje ,że nie o konkretny model tu chodzi,a tylko o to na co szczupły będzie reagował najlepiej w tym danym dniu.Nie wybrałbym się na szczupaki tylko z wirówkami,a te które bym miał to rozmiar od 2 do 4,skrzydełko-aglia i comet na zbiornikach,long i comet na rzece.Kolor-miedź,złoto,patynowane srebro i kilka jakichś wymyślnych dzieł sztuki(w razie W),firma-tylko rzecz zasobności portfela i zaufania danemu wytwórcy. (2011/02/21 19:48)
Wiosenny szczupak idzie tam gdzie jego ofiary-na płycizny i w strefę litoralu.Po zimowych chłodach woda w takich miejscach szybciej się nagrzewa kusząc tym samym białoryb .Niezastąpioną przynetą na takie właśnie miejscówki będzie legendarny Mepps Lusox,notabene mój ulubiony pogromca esoxów. (2011/02/22 18:22)