A są tam bolenie jazie i klenie?
Zanim wybierzemy się nad Nysę Kłodzką musimy pamiętać o:
WYCIĄG z "REJESTRU POŁOWÓW WĘDKARSKICH na 2012R"- na wodach Okręgu PZW Opole
obowiązuje: Pkt 16: Na Nysie Kłodzkiej od zapory zbiornika Nysa do jazu na Alei Wojska
Poskiego wprowadza się w okresie 1.01.-30.04.2012r. zakaz połowu
ryb metodą spiningową.
Połamania kija!
(2011/12/22 13:43)Witam..
oj chyba złe wiadomości piszę, bo ;
zapomnij o wędkowaniu na mieście Nysa, stracisz czas i nadzieje.
rozłóż sobie mapę turystyczną Opolskiego i prowadź sobie paluszkiem rz. Nysę Kłodzką trafisz pi x oko do Grodkowa, a więc jest okazja zobaczyć granicę dostępu dużych ryb tama za szkopa budowana i tam ledwo sięgaj lepsze ryb np. brzany, sumy, sandały itp.
Jadąc palcem sięgniesz do Odry, uzbrój się w tzw. zumi w kompie i znajdziesz super miejsce.
życzę Wesołych Świąt Bożonarodzeniowych i Dosiego Roku 2012. Dorada.
ps. znajdz na mapie "podkowę" w której szkopy przekopali / Zwanowice / da się wjechać / polecam /
(2011/12/23 22:13)Kolego tak blisko ?, to raczej cud masz.
Masz pikne miejsca do wędkowania, aaaaa maleńka dygresja o zerwaniu brzany, więc tak zawsze sprawdzaj sprzęgło uchwyć w garść żyłkę od kabłąku do pierwszej przelotki pociągni do góry ruszy się szpula ? jak nie to zaś zwolnij pokrętło do stopnia lekkiego cofania szpuli to jest okazja sprawdzić moc żyłeczki i jej możliwościach, zawsze sprawdzaj sprzęgło bo będziesz płakał .
Wszystko Wiesz o terenie, kiedy będziesz na moście w Kopicach zerknij kierunek prądu rzeki,
nnnnnno Kolego masz wsio na talerzu, ślę pozdrowienia świąteczne, a również Dosiego Roku 2012, Dorada.
(2011/12/25 01:22)Witajcie .
Poniewaz moj nowy watek zostal usuniety ,to napisze tu
Czy ktos z kolegow wedkowal na Nysie Kłodzkiej w jej gornym biegu i w jej doplywach powyzej Kłodzka?
Chodzi mi o muche ,pstrag itp.
Chcialbym w tej czesci rzeki powedkowac ,bylem tak nie raz ,ale dawno temu i zupelnie nie wiem ,jak tam z rybostanem i gdzie mozna sie zatrzymac,zeby sobie spokojnie kijkiem pomachac:):)
pozdrawiam
Ja bede tam dopiero w okolicach lipca,jak pojade do rodzicow w odwiedziny:)
Wiec jeszcze tez jest sporo czasu ,ale szukam czegos ,zeby wyskoczyc sobie polowic.
Mieszkam w szwecji i tutaj jest dosc miejsc na pstraga ,ale chce tez powalczyc na wodach ojczystych ,Nysa przeplywa przez moje rodzime miasto wiec to tak jak bym na wlasnej rzece lowi hehehe:)
Jesli mozesz i powiedziec,to gdzie mozna kupic zezwolenie do wedkowania i czy sa jakies mapki z regulamninami,zebym jakiejs wtopy nie zaliczyl.
No i jak z dojazdem ,co by nie trzeba bylo 5 km przez las z buta pomykac:)
pozdrawiam
dzieki wielkie,jak cos ,to bede na priv pisal,bo to dla mnie nowa dyscyplina ,jeszcze mi machanie nie za dobrze wychodzi ,ale trening czyni mistrza:)
pozdrawiam
Ja bym się wcisnął w temat, ale z takim pytaniem. Ciekawy jestem Waszych informacji (piszę do wędkarzy łowiących na Nysie Kłodzkiej) odnośnie regulacji Nysy. Czy ktoś słyszał coś na ten temat ??? Wiem, że do kompletnego zniszczenia przeznaczono dopływ Nysy - Ścinawkę a słyszałem także ploty o Nysie. Chciałbym, aby to była plota, byłem w minionym roku nad Nysą i zakochałem się w niej (niestety nie udało mi się powędkować). Jak ktoś z kolegów wędkarzy z nad Nysy wie coś to proszę o jakiś info (może być na priv aby nie zaśmiecać tematu).Pozdrawiam
Rafting pontonowy na Nysie Kłodzkiej to skandal !!!
Presja kajakarzy jest tak ogromna, że ta woda jest "zabita", wszelka ryba i inna zwierzyna wodna wypłoszona na amen. Natężenie spływu to kilkadziesiąt do stokilkadziesiąt kajaków na godzinę !!! Od Młynowa do Barda nie da się łowić ani złowić ryby !!! SKANDAL I NISZCZENIE WODY !!!
Kto pozwala na takie niszczenie wody !!!
Nie przynudzaj czowieku na różnych forach to samo wypisujesz. A co zrekę chciałbys dla siebie tylko? Ty łowisz inni chcą pływać, dla kazdego coś miłego. A ryby kajaków się nie boją