Nóże do filetowania
utworzono: 2016/01/26 18:04
Jestem tradycyjnym wędkarzem bez żadnych. Innymi słowy nie popadam w skrajność, i od czasu do czasu zjem jakąś złowioną rybkę. Do tej pory tradycyjnie skrobałem rybkę i ją smażyłem, lub filetowałem* i mieliłem na kotleciki po grecku. Lecz od jakiegoś czasu zasmakowałem w filetach, a że sprawiam rybkę zwykłym nożem nie jest to zbyt precyzyjne i estetyczne. Dlatego pomyślałem o zakupie porządnego noża do filetowania.
Czy możecie ni doradzić jaki to ma być nóż i czym się charakteryzować?
Bardzo mile widziane foto i opis dlaczego akurat ten nóż polecacie :-)
[2016-01-26 18:04]
Cześć,ja od roku mam ten nóż i jest bardzo dobry,mam wersję 7mio calową http://www.szczupak.pl/imax-fillet-knife-i6654.html [2016-01-26 18:37]
http://www.wedkuje.pl/pokaz.php?pokaz=archiwum&szukaj=N%F3%BF+do+filetowania [2016-01-26 19:51]
ja mam coś takiego - trzeba uważać na palce bo idzie jak brzytwa. Kupiłem do niego za 11zł ostrzałkę Rapali - i jest ok.
Nóż wygodny, rączką drewniana (chyba - wygląda jak drewno), miękki i nie tępi się szybko.
http://sklepwedkarski.pl/product-pol-14181-Noz-Rapala-Sportmens-Superflex-Brown-Laminate.html
[2016-01-26 20:34]
spróbuj poszukać na tej stroniehttps://prestizowakuchnia.pl/japonskie-noze [2020-02-20 10:39]