Nóże do filetowania

/ 4 odpowiedzi
Jestem tradycyjnym wędkarzem bez żadnych. Innymi słowy nie popadam w skrajność, i od czasu do czasu zjem jakąś złowioną rybkę. Do tej pory tradycyjnie skrobałem rybkę i ją smażyłem, lub filetowałem* i mieliłem na kotleciki po grecku. Lecz od jakiegoś czasu zasmakowałem w filetach, a że sprawiam rybkę zwykłym nożem nie jest to zbyt precyzyjne i estetyczne. Dlatego pomyślałem o zakupie porządnego noża do filetowania.

Czy możecie ni doradzić jaki to ma być nóż i czym się charakteryzować?
Bardzo mile widziane foto i opis dlaczego akurat ten nóż polecacie :-)
zbyszekrzepka


Cześć,ja od roku mam ten nóż i jest bardzo dobry,mam wersję 7mio calową  http://www.szczupak.pl/imax-fillet-knife-i6654.html (2016/01/26 18:37)

spines21


http://www.wedkuje.pl/pokaz.php?pokaz=archiwum&szukaj=N%F3%BF+do+filetowania (2016/01/26 19:51)

pulos


ja mam coś takiego - trzeba uważać na palce bo idzie jak brzytwa. Kupiłem do niego za 11zł ostrzałkę Rapali - i jest ok.
Nóż wygodny, rączką drewniana (chyba - wygląda jak drewno), miękki i nie tępi się szybko.
http://sklepwedkarski.pl/product-pol-14181-Noz-Rapala-Sportmens-Superflex-Brown-Laminate.html

(2016/01/26 20:34)