Nowy sklep wędkarski

/ 1 odpowiedzi
Witam,zastanawiałem się nad założeniem sklepu wędkarskiego. Wyjeżdżam na pewien okres do Wielkiej Brytanii  w celach zarobkowych i po powrocie chciałbym założyć małą działalność. Pytanie jest do was takie jak waszym zdaniem powinien wyglądać profesjonalny sklep wędkarski. I jeśli wiedzie jak uzyskać dane do producentów sprzętu wędkarskiego ?
michol

W googlach znajdziesz kontakty do hurtowni , przedstawicieli danych firm. Musisz wynegocjować jak najwyższe rabaty na ich asortyment a z tego co wiem aby dostać dobre rabaty to trzeba wydać co najmniej 7 do 10  tyś zł na sprzęt u jednego przedstawiciela. Wiadomo że w swoim sklepie nie chcesz mieć sprzętu od jednego producenta bo to mija się z celem więc aby miało to sens musisz zaopatrzyć się w produkty co najmniej 3-4 firm a to już koszt nie mały. W dzisiejszych czasach przydałby się tez sklep internetowy bo tam jest teraz co najmniej połowa klientów ale to jest koszt nie wielki. 
Nie jest to takie proste jak może się wydawać ale jeżeli masz kasę aby zainwestować to droga stoi otworem. Mnie niestety przeraziły koszty zatowarowania sklepu bo dzisiaj nikt nie da Ci nic w tzw "leasing". 

Pozdrawiam Michoł (2013/04/24 23:02)