Zaloguj się do konta

Nowy sezon 2009 rozpoczęty

utworzono: 2009/04/10 17:38
mandi

Nareszcie miałem możliwość rozpocząć nowy sezon. Nie mogę napisać żebym się do niego specjalnie przygotowywał, ponieważ głównym celem było sprawdzenie nowego sprzętu (tj. wędzisko typu BAT, oraz kilka spławików wyczynowych). Muszę przyznać, że węglowa siudemka ze szczytówką o grubości igły, do tego zestaw ze spławikiem 0.5 grama sprawiły mi wielką frajdę podczas wędkowania. Sprzęt spisywał się znakomicie, co było widać po wyniku (około 4 kg płoci i leszczy w niespełna 1.5 godziny).Oczywiście cały połów wrócił spowrotem do wody. Nie ukrywam że na Zalewie Wolbromskim taki wynik jest znakomity i chciałbym go powtórzyć na zawodach organizowanych w naszym kole, czy też na zawodach rejonu. [2009-04-10 17:38]

dudi 1

no brawo panie Andrzeju tylko tak dalej a te ryby to brały mam nadzieje na wędkę .No ładnie ja byłem ostatnio testowałem na małym moją 13 i daje rade płoteczki brały doże i mały linek wędka wypróbowana ale co ciekawe na piątke brały mi lepiej do zawodów . [2009-04-11 18:56]

gajeh

To ja moze tez pogratuluje dobrego wyniku i powiem ze ryba naprawde zaczeła żerwowac pełną gębą 8-> . Dzisiaj i wczoraj bardzo dobrze brały leszcze i płocie na małym zalewie i musze sie pochwalic że udało mi się w piatek złowic 3 miarowe jazie na nowego bacika ->Mistrall Amundson 5m odpowiednio o miarach 26cm 29cm i 30cm a dzisiaj czytaj sobota :D dużo leszcza takiego wielkosci dłoni ,standardowo płocie i 4 jazie z tego dwa miarowe na bata o miarze 29cm i 30cm :D wszystkie ryby pływają dalej z tego 3 jazie u cioci w oczku wodnym [2009-04-11 20:21]