Do Pawlz: Czy ktoś Cię zmusza do płacenia składki PZW? Idź precz! Płać jako niezrzeszony. Na prywatnej wodzie. Jedź do Skandynawi. A ja nie jęczę. ja walę łbem w mur aby skruszyć stare struktury PZW. Jeżdżę na protesty, blokady, a Ty? Ty jęczysz o te parę ostatnich rybek. Smacznego!Placilbym jako niezrzeszony, gdybym za 3 razy wieksze pieniadze niz Kowalski (czlonek PZW) otrzymal 3 razy lepsza usluge. I imie czego mam dac jeszcze wiecej zarabiac PZW ?. Paradoksalnie uczciwy czlowiek, wystepujac z tej chorej organizacji tylko i wylacznie jeszcze ja napedza. Nie potrafie klusowac, wod prywatnych w moich okolicach nie ma. Mam do wyboru, albo wody PZW albo ogladanie na ekranie lowienia ryb. Jesli chcesz, szukaj idiotow gdzie indziej. Nie dam Wam zarobic wiecej.
Poki tacy ideowcy jak np Artur i inni nie zrozumieja faktu, ze dzieki takiemu genialnemu zagraniu PZW zapedzilo w swoje szeregi mase ludzi ktorzy nie chca dzialac a lowic, poty Ci ideowcy nie maja szanse przebic sie przez prog 5% ogolu.
Panowie, Ci ktorzy naprawde chca cos zrobic. Zacznijcie nie od chodzenia na zebrania itp, ale zmuscie wladze PZW tylko do tego, aby zaczeli egzekwowac wobec swoich czlonkow statut. Kazdy czlonek PZW powinien brac czynny udzial w zyciu stowarzyszenia. A jak nie to wypad. Jesli wywali sie ze zwiazku tych 90% nierobow (w tym mnie, zeby nie bylo - wtedy kol lechog zalace te 600 bo bede wiedzial ze nie jestem idiota placacym bez sensu 3 x wiecej), to Ci co chca naprawde cos zrobic beda mieli sile przebicia. A i kasa sie znajdzie na ochrone, zarybienia itp.