Nowy prezes PZW

/ 146 odpowiedzi / 3 zdjęć
lechog

Pierwsze pytanie brzmi dziwnie, MY, czyli kto? "Dno i metr mułu" zostawił były prezes na Mazurach. Jak chcesz się  przekonać, to przyjedź do byłego okręgu suwalskiego, zobaczysz, co zostało z naszych pięknych wód. Jak nazwiesz dziedziczenie stanowiska drektora PGR-u? Nasze ukochane jeziora, to park krajobrazowy, dziedzictwo wielu pokoleń. Czy Ty słyszysz siebie? Piszesz o diable, a ja Ciebie zapraszam do rozmowy z Bogiem. „Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone.” (Ewangelia wg św. Łukasza 6, 37)  (2017/10/23 19:26)

slupski

hahahahha ty prezesio od siedmiu boleści twój styl wklejania z netu to ja znam i twoje madrości przeczytane w internecie ty konfabulancie zostawiłeś wody słupskie w stanie pożal się ...... i ewangelia to ty nie wyjeżdżaj bo ci bliżsi czerwoni niż Bóg
  (2017/10/23 19:35)

lechog

Co dzisiaj brałeś? Jestem z Mazur. Jeszcze kumasz? (2017/10/23 19:52)

slupski

Wedkarzu z Mazur odpowiedz mi na jedno pytanie: czy znasz nowo wybranego prezesa? gwarantuję Ci, że to jest co najgorsze mogło spotkać PZW mówiąc o tym wyborze, zobaczysz zobaczysz, dno jest w Słupskim, dno jest na mazurach i takie dno juz niedługo wszędzie będzie tam gdzei ten , tórego nazwiska nie wymawiam wepcha swój paluszek  ..... zakładam się z Tobą o dobrą whyski, że już za nie długo podzielisz moje zdanie.. obiecuje opisywać wszystkie działania jakie sobie poczynał w naszym okręgu....... mówię Ci w Słupsku wędkarze świętują , wreszcie poodychamy powietrzem bez niego  (2017/10/23 20:41)

JKarp

Wedkarzu z Mazur odpowiedz mi na jedno pytanie: czy znasz nowo wybranego prezesa? gwarantuję Ci, że to jest co najgorsze mogło spotkać PZW mówiąc o tym wyborze, zobaczysz zobaczysz, dno jest w Słupskim, dno jest na mazurach i takie dno juz niedługo wszędzie będzie tam gdzei ten , tórego nazwiska nie wymawiam wepcha swój paluszek  ..... zakładam się z Tobą o dobrą whyski, że już za nie długo podzielisz moje zdanie.. obiecuje opisywać wszystkie działania jakie sobie poczynał w naszym okręgu....... mówię Ci w Słupsku wędkarze świętują , wreszcie poodychamy powietrzem bez niego 

Chłopie za dużo mam lat i za długo jestem zalogowany na różnych forach inetrnetowych począwszy o Rybiego Oka żeby uwierzyć, po co się zalogowałeś. Nawet słowem nie piknąłeś na moje zapytanie skąd jesteś bo to że jesteś @slupski nie mówi nikomu nic bo ja JKarp mam wg Twojej logiki być z JKarpiowa ?
Daj se spokuj - masz żal że Cie nie wybrali czy Twojego znajomka?
Ja zapraszam nad Zegrze - też powiesz, że wszystko jest w porządku? I co - kormorany czy wędkarze do tego doprowadzili?
JKarp (2017/10/24 06:31)

pawelz

Proszę, błagam, nie jestem ze Słupska! Oświeć mnie Wodzu, co Ty zrobiłeś dla wędkarstwa?
Ile lat oddałeś swojego wolnego czasu na wychowanie młodzieży wędkarskiej, na weekendy bez rodziny na zawodach wędkarskich? Powiedz, a ja Tobie powiem ile ja. Nie sądź, abyś nie był sądzony. 

K..a jak czytam takie teksty, to ziemniaki mi gnija w piwnicy.
Wlasnie dlatego stan naszych wod jest taki jaki jest.
I co z tej Twojej dzialalnosci na przecietny wedkarz w kraju ?.
Nikt nikomu nie kaze wychowywac mlodziezy, spedzac weekendow na zawodach (to najbardziej mnie rozwalilo, zawody - miod na wedkarskie serca). Przecietny wedkarz chce lowic ryby i zaplacic odpowiednie pieniadze za odpowiednia usluge. I tyle. W dupie mam spolecznikow ktorzy moze i zapier.... w pocie czola, tak naprawde g..o przynoszac wodom i wiekszosci wedkarzy.
Ale za to przy kazdej nadarzajacej sie okazji wyrzygaja miw w twarz jak to oni sa biedni i zapracowani a w dodatku niedoceniani.
Za co mam doceniac ich prace jak w wodzie mam wielkie G. W zyciu tak jest ze nie liczy sie praca a jej efekt. Dla mnie to prezesi, dyrektorzy i inni niech nic nie robia, pierdza w stolek, byleby ryby ryby.
A krytykowac i sadzic ma prawo kazdy kto placi za pewna usluge a nie otrzymuje tego za co placi. Sam uwazam ze PZW to SYF, DNO i metr mulu. I najlepiej jakby nowy prezes okazal sie calkowitym nieudacznikiem i dzieki niemu cale to PZW szlag by trafil. Moze cos by sie poprawilo a moze i nie. Gorzej byc juz nie moze. Mimo, a powiedzem wiecej - glownie dzieki pracy spolecznikow, ktorzy w 90% pozniej jecza na forach jacy to oni biedni i bron boze ich krytykowac. (2017/10/24 08:45)

halski021

Po co ta jałowa dyskusja ? Zobaczymy co będzie za cztery lata i wtedy oceniajmy , a i tak znając rodaków , opinie będą jak teraz . Jeszcze się taki nie urodził , co by wszystkim DOGODZIŁ :) (2017/10/24 09:39)

halski021

slupski - wytłumacz mi , jak to się stało , że wybrano Rudnika na prezesa okręgu słupskiego , jezeli w Słupsku tak go nie lubią ? (2017/10/24 09:54)

slupski

to proste że go wybrali .... słupsk ma dwóch delegatów czyli dwa głosy, więc nic po nich przepadli by ale to człowiek bardzo układowy jeździł po delegatach za nasze pieniądze zapraszał ich tutaj szczególnie poznań i kataowice organizował im imprezy w dolinie szarloty (słynna na cała polske) i ani razu nie zorganizował tych spotkan nad woda PZW??? czemu bo notable z katowic poznania rzeszowa nie połapali by rybek, wszystkie sponsorowane przez wedkarzy  z okregu słupska były w Dolinie szarloty on poprostu tymi zabiegami zaskarbił sobie ich głosy... a jak tu zdobywał?? nadawał odznaki z wieńcami (bezpłatne łapanie rybek) i za to głosowali na niego... jeszcze raz powtórze okręg słupski ma dwa głosy więc okręg słupski nie mógł wpłynąc na jego wybór ... a nam na rękę że go tu już nie ma .... wedkarze nad woda robili pikiety przeciwko niemu ale cóż wedkarze nie wybieraja tylko delegaci z odznakami z wiencami (2017/10/24 17:45)

JKarp

to proste że go wybrali .... słupsk ma dwóch delegatów czyli dwa głosy, więc nic po nich przepadli by ale to człowiek bardzo układowy jeździł po delegatach za nasze pieniądze zapraszał ich tutaj szczególnie poznań i kataowice organizował im imprezy w dolinie szarloty (słynna na cała polske) i ani razu nie zorganizował tych spotkan nad woda PZW??? czemu bo notable z katowic poznania rzeszowa nie połapali by rybek, wszystkie sponsorowane przez wedkarzy  z okregu słupska były w Dolinie szarloty on poprostu tymi zabiegami zaskarbił sobie ich głosy... a jak tu zdobywał?? nadawał odznaki z wieńcami (bezpłatne łapanie rybek) i za to głosowali na niego... jeszcze raz powtórze okręg słupski ma dwa głosy więc okręg słupski nie mógł wpłynąc na jego wybór ... a nam na rękę że go tu już nie ma .... wedkarze nad woda robili pikiety przeciwko niemu ale cóż wedkarze nie wybieraja tylko delegaci z odznakami z wiencami

Dowody ?
JKarp (2017/10/25 06:43)

Artur z Ketrzyna

Proszę, błagam, nie jestem ze Słupska! Oświeć mnie Wodzu, co Ty zrobiłeś dla wędkarstwa?
Ile lat oddałeś swojego wolnego czasu na wychowanie młodzieży wędkarskiej, na weekendy bez rodziny na zawodach wędkarskich? Powiedz, a ja Tobie powiem ile ja. Nie sądź, abyś nie był sądzony. 

lechol, już Pawez Ci odpisał.
"I co z tej Twojej dzialalnosci na przecietny wedkarz w kraju ?."
Innymi słowami co ma wspólnego opieka nad "kółkiem młodzieżowym", czy organizowanie zawodów wędkarskich z Racjonalną Gospodarką Rybacką i Utrzymaniem Zróżnicowanej Zdrowej Populacji Ryb?
Nie mówię że to jest nie potrzebne.
Ale czego ich uczyłeś? Nie podpowiem Ci o co pytam, byś odpowiadając sam się pogrążył że tak naprawdę nic nie zrobiłeś dla wód. :-D
80% wędkarzy "należących do PZW to zwykli wędkarze, i chcieli by mieć rybne wody, takie jak były kiedyś.
Ich nie obchodzą zawody wędkarskie, a wypoczynek nad wodą i łowienie rybek. Tylko że też nie obchodzi ich walne, wybory w PZW jak i zarządzanie.
Dlatego mamy tak jak mamy. :-( (2017/10/25 09:21)

Henryk1957

Witam. Kochani koledzy dajcie mu szansę. Pamiętajcie o jednym każdy normalny człowiek ma swoich wrogów i zwolenników. Czas pokaże.  (2017/10/25 10:02)

bodekw

jak znam życie i od ponad 40-tu lat PZW to nic się nie zmieni . Może być jeszcze śmieszniej.Chciałbym się mylić ale za długo jestem wędkarzem, żeby uwierzyć w poprawę . (2017/10/25 20:42)

Artur z Ketrzyna

jak znam życie i od ponad 40-tu lat PZW to nic się nie zmieni . Może być jeszcze śmieszniej.Chciałbym się mylić ale za długo jestem wędkarzem, żeby uwierzyć w poprawę .
A przez te 40 lat, na ilu wyborach czy walnych byłeś?
bo to jak z totkiem by wygrać trzeba grać.
A do zmian itd też trzeba dążyć, a nie tylko chcieć ...
  (2017/10/25 20:48)

JKarp

Artur a Ty byłeś na wszystkich zebraniach i powiedz co się zmieniło ?
Doskonale wiemy, że najlepsza inicjatywa może zostać zablokowana bo głosuje się nie za dobrym pomysłem z przeciw innemu człowiekowi.
JKarp (2017/10/26 08:03)

lechog

Do Pawła i do Artura z Kętrzyna: wedłóg Was najlepiej nic nie robić, leżeć w cieniu, rybki łowić, piwko pić. Który z Was był na protestach przeciw gospodarce rybackiej PZW (siatowej-PZW bez siat!) na ul. Twardej, na blokadach? Takich, jak Wy jest najwięcej w PZW idlatego "mamy tak, jak mamy". Dzieci uczymy wedkarstwa w najpiekniejszym tego słowa znaczeniu, poszanowania przyrody, szacunku do każdego nad wodą. A Wy chcecie abym w zamian załatwił wam rybki na wędce? Żałosne. 
  (2017/10/26 17:25)

lechog

Słupski: Odpowiem Ci, bo zaciekawiła mnie ta Twoja whyski. Nie znam, ale czy mogło spotkać nas wędkarzy
coś gorszego niż kontynuacja prezesury generała przez odchodzący zarząd? Myślisz, że działając w kole PZW popieram politykę ZG PZW? Chcemy ocalić co się da dla PZW bez siat! Wędkujemy na wodach, którym generał odebrał demokratyczny zarząd okręgu, a narzucił rybackie PGR-y. Siaty stawiane są codziennie przez wynajętych ludzi. W wędkarza, który nie chciał ustąpić stawiającym siaty rzucono cegłą (dociążenie siat!). Dziwisz się, że mam nadzieję na jakieś zmiany? (2017/10/26 17:51)

lechog

Do Pawlz: Czy ktoś Cię zmusza do płacenia składki PZW? Idź precz! Płać jako niezrzeszony. Na prywatnej wodzie. Jedź do Skandynawi. A ja nie jęczę. ja walę łbem w mur aby skruszyć stare struktury PZW. Jeżdżę na protesty, blokady, a Ty? Ty jęczysz o te parę ostatnich rybek. Smacznego! (2017/10/26 18:05)

Henryk1957

Wita. Faktycznie z pierwszych ust od kolegi słyszałem, że jak był na Mazurach , to pozostała piękna woda, jeżeli chodzi o rybki to pustka .  (2017/10/27 08:37)

Jędrula

Ludzie różnie o nim gadają :( Jest wielu, co cieszy się na ten wybór, wielu też psioczy. W wędkarskim świadku jest zła atmosfera, ryb brakuje i wszyscy narzekają. Głównie łapę do tego przyłożyły poprzednie władze, które pilnowały własnych interesów, melanży i rybaków.
Nowemu prezesowi należy dać czas i szansę, poczekać aż zacznie działać. Widać gołym okiem, że chłop wie co to internet i potrafi obsługiwać komputer, a to już olbrzymi krok naprzód, bo można szybko do niego dotrzeć i pokrzyczeć, lub pochwalić jak zasłuży.
Nie wiem Panowie, czy może być gorzej z naszymi wodami? Na śląsku jeszcze nie ma katastrofy, ale wokół stolicy jest tragedia, najgorsze, że zniszczono Zegrze, nie wspomnę o Mazurach i Suwałkach i wielu innych regionach.
Wiem, że nadzieja matką głupich, ale w tym przypadku, ja ją mam :) (2017/10/27 09:56)

slupski

zobaczysz ten san schemat działania przez nowego prezesa, nie może być tak że tam gdzie jest wybór kończy się demokracja... a taki jest model działania Prezesa Teodora R.
Jeszcze raz powtórzę on ma gdzieś wedkarzy to egocentryk i niespełnioy człowiek porzedniej epoki który swoją kariera  dydaktyka zaczynał w OHP i innych modnych wtedy organizacjach jakich to chyba wiesz, dla niego liczy sie tylko stanowisko. Jesli umiesz słuchac i analizować a z tego co widze ze robisz to doskonale posłuchaj jego wywiadu w prt radio koszalin. Zobaczysz jak sie wije i usłyszysz jego merytoryczność znawcy ryb, mówiąc np o gniazdach lęgowych łososia w Słupi, pieknej rzeki która nie wytrzymała prób pseudoznawców bawiących sie w boga  na czele których stał T.R.   ryby chorują a oni zganiają na ocieplenie klimatu . Tylko zapominają o innych krajach gdzie ryby mają się dobrze.On powinien dostać nagrode Jobla za odkrycie zjawiska ocieplenia klimatu tylko na terenach polskiego pomorza.... A moje pytanie brzmi skad brał narybek do zarybiania rzeki????????? z jakich źródeł? czy były one wolne od róznego rodzaju chorób??. Dalej w wywiadzie możesz usłyszeć że ci co łapia na spławik to w jego ocenie kłusownicy i że każdy kto bierze rybe to jest zły człowiek a ja zapytam czy tylko w polsce biorą rybę która złowią??? przecież ludzie płaca składki na zarybianie.. Ja sam osobiscie przebywam w Ustce gdzie dosteponośc do ryb jest myslę dużo większa niż w innych rejonach karaju i sam osobiście nie zabieram ryb z łowiska ale nie można mówić w ten sposób o ludziach którzy wymiarowe ryby złapane wg Regulaminu sobie biora... A on co nie żarł ryb ze Słupi??? (2017/10/27 10:35)

JKarp

Słupski ja Ci powiem wprost - skończ Ty pendolić !!!
Soro to wszystko jest niby prawdą to podaj swoje imię i nazwisko. Zlikwidu swoje trolowe konto i załóż prawdziwe.

JKarp (2017/10/27 12:25)