Może jestem za malo gramotny,ale czy ktoś :mondry: wyjaśni w prostych słowach o co tu chodzi?Oczekuje merytorycznych odpowiedzi bez podtekstów>(2010/11/14 21:31)
W najprostszych słowach trzeba jednak przeczytać tą Ustawę aby poznać te zmiany. Prościej się nie da.
Czy ja dobrze zrozumiałem karta numer 14484 punkt 11a czytajcie, to można używać podrywki do połowu żywca czy nie ? ZOBACZCIE BO SAM SIĘ TROSZKĘ POGUBIŁEM
Czy ja dobrze zrozumiałem karta numer 14484 punkt 11a czytajcie, to można używać podrywki do połowu żywca czy nie ? ZOBACZCIE BO SAM SIĘ TROSZKĘ POGUBIŁEM
kolego nawet trzeba!!!!bo nie wolno już
wpuszczać obcych ryb do zbiorników podlega to karze
to są główne zmiany dotyczące nas wedkarzy!!!!zresztą powinny już (badz od nowego roku)wchodzić nowe regulaminy!
Nie wyobrażam sobie zupełnie jak będzie to wyglądało z porozumieniami między okręgami.
czy to wszystko jest warte ryb w polsce . ? nie sadze .(2010/11/23 16:40)
Ale przez to ryby będą jak się zrobi porządek. Zawsze tak jest po malowaniu.
Uwazasz ze to co sie teraz dzieje to przeprowadzanie porzadku od ktorego przybedzie ryb ?.tylko marszałek a jeśli będzie więcej kasy to kto wie. Jako muszkarz wiesz że to elitarny sport i dlatego trzeba o to walczyć. Problem w tym, że powszechność i bylejakość ida w parze. Rachunek ekonomiczny będzie wtedy jak wieksze pieniadze za zazwolenia przełoża sie na jakość. Jak zarządzać będą ekonomiści fachowcy za pensje a nie amatorzy z wyboru, wybrani z krzykaczy. Tylko, że to będzie niepopularne dla tych obecnych których elektorat bierze wszystko jak leci. (2010/11/24 11:55)
Czy dzieki tym nowym pozwoleniom pojawi sie wiecej profesjonalnej strazy, czy przybedzie w PZW kasy na zarybienia ?. To nie nowe nakazy i ograniczenia przyczynic sie moga do rybnosci wod.
To madra polityka i madre gospodarowanie oparte na autentycznym rachunku ekonomicznym moze cokolwiek zrobic.
Cokolwiek się zrobi to lepiej niż nic. Ale straży nie przybędzie, bo to nie PZW
Sznasa na podreperowanie funduszy byloby rozwiazanie porozumien.......OS powinien na siebie zarobic w 100% a nadwyzka powinna byc kierowana na zagospodarowanie normalnych wod.(2010/11/25 09:04)
Zreszta, sposobow mozna by wymyslec wiele, ale ktos musialby to zrealizowac. A z tym problem.
Dopoki "szefom" PZW nie bedzie zalezalo (nie beda mieli w tym zadnego interesu) na zdrowych finansach stowazyszenia, nie zmieni sie nic
W okręgach są bardzo żywiołowe dyskusje na temat porozumień i na 80% ich nie będzie, a jeśli nawet to odpłatność 50%.
Problem w tym, ze "doły" się burzą a to przecież twardy elektorat. I tak źle i tak nie dobrze. A przecież to najlepszy okres na reformy, bo połowa kadencji. Jeśli nie teraz to dopiero po nowych wyborach, bo przed samymi nikt się nie odważy.
to na co idzie reszta skladek??????